مهریههای سنگین، مهرورزیهای ناپایدار!
بهگزارش ایسنا، اینکه در جریان طلاقهای پر تعداد امروز در جامعه مردان مقصرند یا بانوان، موضوع بحث نیست اما بیشک میتوان این ادعا را کرد که مهریههای سنگین امروزی بر روی دوش پسران جوانی که به دنبال ازدواج آسان و تشکیل کانون پر مهر خانواده هستند سنگینی میکند. امروز سالروز پیوند آسمانی حضرت فاطمه(س) و
بهگزارش ایسنا، اینکه در جریان طلاقهای پر تعداد امروز در جامعه مردان مقصرند یا بانوان، موضوع بحث نیست اما بیشک میتوان این ادعا را کرد که مهریههای سنگین امروزی بر روی دوش پسران جوانی که به دنبال ازدواج آسان و تشکیل کانون پر مهر خانواده هستند سنگینی میکند.
امروز سالروز پیوند آسمانی حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع) است. این مناسب هر سال در تقویم ورق میخورد اما آیا تا به حال اندیشیدهایم که فایده بزرگداشت اینگونه مناسبتها چیست؟
آیا هدف از یادآوری این پیوند آسمانی تنها داستان سرایی و قصهپردازی برای گذران وقت است و یا اهداف دیگری را دنبال میکند؟
امروز متأسفانه آنچه از بزرگداشت مناسبتهای اینچنینی بیشتر دیده شود، نگاه نمادین، غیر کابردی و شعاری به این مناسبتهاست و زیاد نیستند کسانی که میاندیشند اگر این پیوند مقدس را یادآوری میکنیم برای الگوگیری از روش ازدواج پیشوایان دینی و ایجاد و گسترش فرهنگ ازداوج آسان اما پایدار و پر مهر است.
از خانواده دختران دمبخت در شرایط امروزی انتظار نمیرود که آب و نمک را مانند حضرت زهرا(س) بهعنوان مهریه خود بپذیرند اما انتظار بیجایی نیست که ما که دم از مسلمانی، شیعهگری و انصاف میزنیم، روش پیشوایان دینی خود را در پیش بگیریم و مهریهها را به میزانی در نظر بگیریم که توان پرداخت آن برای پسران جوان وجود داشته باشد و اعتدال و انصاف در تعیین مهریه رعایت شود.
اکنون سالروز پیوند آسمانی حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع) بهعنوان دو تن از الگوهای بزرگ دینی خود را جشن میگیریم تا به خط فکری و سنت عملی آنها در زمینه ازدواج نزدیک شویم.
به کارگیری سیره عملی پیشوایان ما به این است که مهریههای سنگین و نجومی تعیین نکنیم، مهرورزی و عشقورزی را جایگزین تجملات و رسمهای خود ساخته غیر ضروری کنیم، هزینههای گزاف و سنگین را از دوش خانوادهها برداریم و از گزند آسیبهای متنوع اجتماعی که به علت بروز طلاقهای متعدد ایجاد میشوند، ایمن بمانیم.
اینکه این روز را به هم تبریک بگوییم، شکلات و شیرینی تقسیم کنیم اما برای دختران خود مهریههای نامعقول و بسیار سنگین در نظر بگیریم و در همان ابتدای زندگی سنگهای بزرگی را در مسیر زندگی زوجهای جوان بیندازیم و یک زندگی که امید میرود نقطه آغاز خوشبختی باشد را به طلاق و جدایی بکشانیم نامش تنها شعارگرایی و ادعای بدون عمل است.
متأسفانه امروز پدیده ازدواجهای پر هزینه، تجملاتی و نمایشی حتی در میان خانوادههایی که از دید عموم مردم مذهبی به شمار میروند هم دیده میشود و معنی این رویداد آن است که به جای اجرای آموزههای آرامشبخش و جامع دینی به دادن شعارها و تحرکات نمایشی و ظاهری اکتفا کردهایم.
هدف از بزرگداشت سالروز ازدواج آسمانی امام اول شیعیان و دختر پیامبر اسلام تنها بازخوانی یک داستان تاریخی مربوط به یک هزار و اندی سال پیش نیست بلکه تلاش برای نهادینه سازی فرهنگ ازداوج آسان، پایدار و بهدور از آسیبهای اجتماعی و ساختن زندگی بر مبنای عشق ورزی، توقعات معقول و هدفمند، صبوری در برابر فراز و نشیبهای زندگی، همدلی و همراهی است.
آیا اگر به جای شعار گرایی و رفتارهای صرفاً ظاهری و نمادین به دنبال عملگرایی بودیم وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه در برخی زمینهها مانند ازدواج اینگونه بود که اکنون مشاهده میکنیم؟
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰