ارز ۴۲۰۰ تومانی بزرگترین مانع تولید در کشور/ قوانین خصولتیساز هستند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز در نشست خبری اتحادیههای تولیدکننده در سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور به مشکلات و موانع تولید اشاره شد که در آن از ارز ۴۲۰۰ تومانی به عنوان مانع بزرگ تولید در کشور یاد شد که
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز در نشست خبری اتحادیههای تولیدکننده در سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور به مشکلات و موانع تولید اشاره شد که در آن از ارز ۴۲۰۰ تومانی به عنوان مانع بزرگ تولید در کشور یاد شد که عامل بیشتر فسادها و رانتها شده است. همچنین اعلام کردند که قوانین کشوری به جای حمایت از بخش خصوصی و تعاونیها در جهت افزایش خصولتیها بوده است.
در این نشست دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور با اشاره به موانع تولید گفت: ارتباط مستمری بین تصمیمگیران و تشکلها وجود ندارد از سوی دیگر خود مسئولان دولتی از نتایج اقداماتی که انجام میدهند و تأثیر آن در واقعیت تولید بیخبر هستند.
وی به نمونههایی از جمله راهاندازی سامانه بازارگاه، ستاد تنظیم بازار، قیمتهای دستوری و دخالتهای بیمورد دولت در بازار اشاره کرد و افزود: همه اینها به ضرر بخش تولید تمام میشود و اظهار امیدواری کرد که دولت آقای رئیسی این موانع را از پیشپای تولید بردارد و حتماً سامانه بازارگاه را حذف کند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور ادامه داد: سامانه بازارگاه با هدف توزیع عادلانه نهادههای دامی ایجاد شد اما اکنون با عنوان گلوگاه فساد تبدیل شده است.
دادرس گفت: متأسفانه قوانینی هم که در کشور تصویب میشود در جهت توسعه بیشتر خصولتیها است که آنها به عنوان رقیبی جدی با تشکلها و تعاونیها تبدیل میشوند.
وی با ارائه نمونههایی عنوان کرد: صندوق حمایت کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی جزیی از اینها هستند با اینکه بخش خصوصیاند، اما توسط مدیران دولتی اداره میشود و آنها باید عملکرد ارائه دهند که طی این سالها چه کردهاند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور عدم اجرای پژوهش و تحقیق در بخش کشاورزی را مانع بزرگ تولید عنوان کرد و گفت: اگر پژوهشی هم انجام میشود، متأسفانه در حوزه تولید تأثیرگذار نیست.
دادرس نبود زیرساختهای بازرگانی را از مشکلات دیگر مطرح کرد و اظهار داشت: هزینههای زیاد کامیونها، نبود سیستم حمل دریایی مناسب و نبود بیمهها مشکلاتی را برای تولیدکنندگان درست کرده است.
وی با بیان اینکه تصدیگری به تشکلها باید واگذار شود و دولت جایگاه نظارت داشته باشد، گفت: متأسفانه اکنون جایگاهها عوض شده است و دولت همه کارها را می خواهد خودش انجام دهد.
به گفته این مسئول، نبود دانش نوین در تغذیه خوراک دام، ورود نژادهای خارجی به کشور که باعث اختلاط نژاد شده است، مانعی در تولید کشاورزی است.
دادرس ادامه داد: در سالهای گذشته بیمهها با دام وارد کشور کردند که استانداردهای بهداشتی بالایی داشتند و این دامها با استانداردهای داخل همخوانی ندارد و باعث تلف شدن آنها شده است.
وی تأکید کرد: متأسفانه مسئولان وزارت کشاورزی به تأمین نهاده دام سبک توجهی جدی ندارند و در حقیقت این مسئله در اولویت آخر قرار گرفته است. همچنین اعتبارات خشکسالی و تأمین نهاده هم داده نشده و سامانه بازارگاه تبدیل گلوگاه رانت و فساد شده که امیدواریم در دولت بعدی این سامانه حذف شود.
* ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود
در ادامه این نشست نبیزاده مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی ارز ۴۲۰۰ تومانی را مانع بزرگ تولید عنوان کرد و گفت: این نوع ارز باید حذف شود، چرا که علاوه بر ایجاد رانت و فساد باعث رقابت نابرابر بین محصولاتی که ارز داده میشود و آنهایی که داده نمیشود، ایجاد میکند.
وی افزود: به تولید محصول مرغ ارز ۴۲۰۰ تومانی داده میشود، اما برای ماهیان این ارز اختصاص نمییابد و این رقابت نابرابر و ناسالم ایجاد میکند که روز به روز سرانه مصرف ماهیان را کاهش میدهد.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: وزارت جهاد کشاورزی مسئله آب را رها کرده در حالیکه برای تولیدکنندگان ماهی بسیار ضروری است و در این زمینه حمایتی از تولیدکنندگان در برابر وزارت نیرو نمیکند.
نبیزاده ادامه داد: قانون جامع آب وزارت نیرو در حقیقت آبفروشی است و تولیدکنندگان را در منگنه قرار داده و وزارت جهاد از تولیدکنندگانش در این زمینه حمایتی نمیکند.
وی افزود: نظام مهندسی و نظام دامپزشکی کشور هم فقط هزینه به تولیدکنندگان تحمیل میکند. آنها تولیدکنندگان را مجبور میسازند که دامپزشک و مهندس کشاورزی استخدام کنند و این هزینهها برای تولیدکننده غیرقابل تحمل است.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با انتقاد از عدم اصلاح نژاد در ماهیان تصریح کرد: ۱۸۰ هزار تن ماهی قزلآلا تولید میشود در حالیکه ظرفیت ۲۵۰ هزار تن تولید نیز وجود دارد و در طی سالها در رقم پایین در جا زدهایم.
نبیزاده به ناهماهنگی با کشورهای همسایه در صادرات هم اشاره کرد و گفت: هزینه حمل به کشور عراق با توجه به ناهماهنگیهایی که وجود دارد بسیار زیاد شده است
وی همچنین ادامه داد: تسهیلات به تولیدکنندگان به کندی داده میشود در حالیکه هزینهها بالا است. چند سال پیش برای تولید ۱۰۰ تن ماهی ۴۰۰ میلیون باید هزینه میکردیم اما اکنون این رقم به ۱٫۷ میلیارد تومان افزایش یافته است. در عین حال مالیاتهایی که از تولیدکنندگان گرفته میشود بسیار بالا است و هزینههای آنها را بالا میبرد.
* بالا بودن ضایعات و کمبود صنایع تبدیلی معضل باغداران
در این نشست سلمانی معاون مدیرعامل اتحادیه باغداران هم از بالا بودن ضایعات و کمبود صنایع تبدیلی در کشور هم انتقاد کرد و گفت: با وجود اینکه ۲۴ میلیون تن تولیدات باغی از ۲٫۵ میلیون هکتار باغ در کشور تولید میشود، اما ضایعات بسیار زیاد است که بخشی از آن به دلیل کمبود صنایع تبدیلی در کشور بازمیگردد.
وی عدم ارائه تسهیلات آسان را مشکل دیگر تولیدکنندگان عنوان کرد و بیان داشت: بانکهایی که تسهیلات میدهند، وثیقههای سنگینی را طلب میکنند که از توان تولیدکنندگان خارج است.
معاون مدیرعامل اتحادیه باغداران همچنین ضعف تحقیقات و آموزش و نیز نبود بستهبندی و دستگاههای فرآوری را از دیگر مشکلات بخش تولید عنوان کرد.
* دولت به تشکلها توجهی ندارد
مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران هم بخش تولید در کشور را بسیار ضعیف عنوان کرد و گفت:دلایل متعددی در این زمینه دخیل است. از جمله اینکه هنوز واردات گوشت توسط آقازاده انجام میشود و فشار بر تولید داخل بیشتر میشود.
وی به دستهای پشت پرده در واردات اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه رسانهها هم نقش خود را به درستی عمل نکنند و در مطالبه از مدیران کوتاهی میکنند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران همچنین عنوان کرد که مشکلات مردم آنقدر زیاد است که عالمان دینی هم اگر به آن اشراف داشته باشند، باید در صحنه عمل در جهت رفع این مشکل باشند.
عالی با بیان اینکه علت همه این مشکلات ضعف مدیریت در کشور است، گفت: ایران در همه زمینهها جایگاه اول را دارد و ثروت فراوانی هم در کشور موجود است و تنها دلیلی که ما دچار ضعف اقتصادی و مشکلات معیشتی شدهایم، بیمدیریتی در کشور است.
وی همچنین تأکید کرد: هر رئیس جمهوری که میآید باید از ابتدا تعارف را کنار بگذاریم و از ایشان مطالبهگری داشته باشیم؛ از روحانی هم باید از همان ابتدا مطالبهگری میکردیم و الان بسیار دیر است، اما رئیس دولت بعدی که میآید باید این رویه را با وی ادامه دهیم و تعارف را کنار بگذاریم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در بخش دیگری از صحبتهایش عنوان کرد: متأسفانه دولت به تشکلها اهمیتی نمیدهد و اطرافیان خود را در این سیستمها دخالت میدهد و در حقیقت تشکلها کنار گذاشته شدهاند.
* مدل اقتصادی چین پیاده شود
در این نشست حجتالاسلام ولدبیگی نماینده ولی فقیه در سازمان تعاون روستایی مدل اقتصادی چین را مدلی براساس تعاون و فسادستیزی خواند و گفت: متأسفانه در ایران سهم تعاونیها بسیار اندک است و باید این مدلهای اقتصادی را پیاده کنیم.
وی همچنین اقتصاد مبتنی بر تعاون را یکی از راههای مقابله با تحریم عنوان کرد و گفت: در مدل اقتصادی که مبتنی بر تعاون باشد سرمایههای اندک تجمیع میشود و اقتصاد بزرگی را به راه میاندازد.
* یارانه به مصرفکننده داده شود
محمد علی کمالی مشاور اتحادیه سراسری مرغ گوشتی ارز ۴۲۰۰ تومانی را مشکل بخش تولید عنوان کرد و بیان داشت: این ارز منشأ فساد است و باید به جای اینکه به حلقههای واسط داده شود به حلقههای اول و آخر اختصاص یابد.
وی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی اگر به تولیدکننده و مصرفکننده داده شود بسیاری از فسادهایی که اکنون وجود دارد، برطرف خواهد شد.
مشاور اتحادیه سراسری مرغ گوشتی به موانع دیگر تولید اشاره کرد و گفت: تعرفه مجوزها بالا است از سوی دیگر مرغداریها گرفتار سامانههای مختلف هستند که ارتباط کاملی هم با همدیگر ندارند و اطلاعات به درستی رد و بدل نمیشود. مرغدار تولید کافی انجام میدهد اما سودی از آن نمیبیند.
کمالی با بیان اینکه ظرفیت تولید ۳٫۴ میلیون تن تولید مرغ در کشور وجود دارد، گفت: مصرف کشور ۲٫۴ میلیون تن است و در کشورهای اطراف هم بازار ۴ میلیون تنی مرغ وجود دارد که ما هیچ سهمی از آن نداریم.
وی تأکید کرد: که سهم تعاونیها در اقتصاد باید ۲۵ درصد باشد که اکنون تنها ۵ درصد است.
انتهای پیام/ب
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰