تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 خرداد 1400 - 9:54
کد خبر : 118380

روایت تسنیم از "وعده‌های بی‌عمل دولتی‌ها" برای احیای هپکو/ "رئیسی" به‌جای شعار و وعده با کارگران هپکو همراه شد+ فیلم

روایت تسنیم از "وعده‌های بی‌عمل دولتی‌ها" برای احیای هپکو/ "رئیسی" به‌جای شعار و وعده با کارگران هپکو همراه شد+ فیلم

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، استان مرکزی و اراک به عنوان مرکز این استان صنعتی به عنوان قطب مهم صنعت و تولید کشور به شمار می‌روند که کارخانجات بزرگ و کوچک و صنایع مادر بزرگی در آنها

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، استان مرکزی و اراک به عنوان مرکز این استان صنعتی به عنوان قطب مهم صنعت و تولید کشور به شمار می‌روند که کارخانجات بزرگ و کوچک و صنایع مادر بزرگی در آنها مستقر و فعال هستند.

این درحالیست که پس از خصوصی‌سازی در استان کارخانجات مهمی همچون هپکو و آذرآب و… با مشکلات عمده روبرو شدند که در طول سال‌ها دست و پنجه نرم کردن با این مشکلات نقش دولتی‌ها و مسئولان در میزان کم شدن از این مشکلات امری مهم بوده و بسیار جای تامل دارد.

هرچند ۲۱ اردیبهشت ماه ۹۹ در نشست فعالان کارگری هپکو، دانشجویان، طلاب و اصحاب هنر و رسانه متعهد استان مرکزی، "حمید احمدی" کارگر هپکو به نمایندگی از کارگران این شرکت به نقش دولتی ها در حل مشکلات این شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: طی سال های گذشته مسئولین بلندپایه به هپکو آمدند اما کاری نکردند، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در جمع کارگران هپکو حاضر شد و قول بهبودی اوضاع را داد اما با همه مشکلات موجود سکوت کرد.

وی افزود: وزیر سابق کار با لباس کارگری در شرکت هپکو حاضر شد، چند کارگر پیرمرد را بوسید و گفت من این لباس را در نمی آورم، وقتی آقای رئیس مجلس می‌خواست به هپکو بیاید، دو روز فضای شرکت را مهیا کرده و تمهیدات امنیتی دیدند اما لاریجانی چنان با سرعتی از سالن عبور کرد که حتی دستگاه‌های گرد و غبار گرفته و سالنی که آشیانه پرندگان شده را ندید‌.

این درحالیست که ثمره تمام بازدید و وعده دولتی‌ها برای کارگران هیچ بوده و تنها مسئولی که بعد از نشست پای درد دل آنها نشست رئیس دستگاه قضایی و دستوری بود که سبب خوشحالی ده‌ها کارگر و خانواده این کارگران شد هرچند در مناظره نخست کاندیداهای ریاست جمهوری، نامزدهای اصلاح‌طلب پیرامون بازدیدهای رئیس دستگاه قضایی به ایراد پرداختند اما در خلال سخن درباره بازدیدهای بی‌شمار با هزینه‌های بالای مسئولان دولتی از کارخانه‌هایی مانند هپکو و دستاورد آنها سخنی به میان نیاوردند.

با این حال، خبرنگار تسنیم در گزارشی به نقش دولتی‌ها، وعده‌های بدون ثمر داده شده در جریان مشکلات هپکو تا به امروز در قالب روایی به تشریح حوادث و نقش آیت الله رئیسی در امدآفرینی در این شرکت پرداخته است که در زیر می‌آید:

حضور ژانرال‌های دولت تدبیر در هیئت مدیره هپکو در سال۸۶

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، سال ۸۵ هپکو خصوصی شد و دقیقا بعد از این واگذاری آن طور که روح‌الله ایزدخواه،نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ۱۲ تیرماه ۹۹ اعلام کرد ۲ وزیر دولت تدبیر و امید یعنی "بیژن نامدار زنگنه" وزیر نفت و "محمود حجتی" وزیر سابق کشاورزی در این شرکت به عضویت هیئت مدیره درآمدند.

موضوعی که پیش از آن و در سال ۹۸ به دنبال افشاگری علی اکبر کریمی درباره حضور و حقوق زنگنه در هیئت مدیره هپکو، زنگنه سوم مهرماه ۹۸ در حاشیه جلسه هیئت دولت حضور خود در هیئت دولت را رسما تائید کرد.

بااین حال موضوع هنوز از یاد کارگران هپکو نرفته تا آنجا که "میرناصری" کارگر هپکو در توئیتر درواکنش به صحبت زنگنه که گفته بود "در دولت بعدی اگر پیشنهاد ریاست جمهوری هم به بنده داده شود، قبول نمی‌کنم چه برسه به وزارت نفت. در دولت بعدی بنده از فعالیت‌های دولتی بازنشسته خواهم شد. بعد از بازنشستگی باید روزی ۱۲ ساعت کار کنم تا زندگی زن و بچه ام بچرخد." به موضوع حقوق و حضور وی در هیئت مدیره هپکو به کنایه اشاره کرده بود.

اما حضور ژنرال‌های دولت یازدهم و دوازدهم در هپکو عامل توسعه و پیشرفت این غول تولید ماشین آلات سنگین معدنی و راهداری نشد و هپکو از ۸۶ مسیری پرشتاب به سمت مشکلات را پیمود.

با شروع دولت یازدهم وعده دولتی‌ها در حد قاشق خالی در دهان کارگران بیشتر باقی نماند و بازدیدهای بی‌شمار از هپکو نه تنها مشکلات هپکو را حل نکرد حتی نفتی بر روی آتش عصبانیت کارگران نیز بود.

۲ اردیبهشت ماه ۹۳

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور از شرکت هپکو اراک بازدید کرد هرچند با وجود بازدیدها همواره خرید از محصولات هپکو توسط راهداری در دولت با اما و اگرهای بسیاری همراه بود.

۶ آبان ماه ۹۳

"نعمت زاده" وزیر وقت صنعت با حضور در هپکو ضمن بازدید از این شرکت برای حل مشکلات آن وعده‌هایی داد که هیچگاه این وعده‌ها محقق نشد.

۹ مهرماه ۹۴

هوشنگ خندان دل معاون عمرانی وزیر کشور از هپکوی اراک دیدن کرد اما بازهم این بازدید ثمره‌ای جز گفتار درمانی درخصوص مشکلات هپکو به دنبال نداشت.

۱۱بهمن ۹۵

این بار نوبت به "نوبخت" معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بود که از هپکو بازدید کند، گویی در این سال‌ها هپکو به محلی برای بازدید و وعده و عبور مسئولان دولتی بدل شده بود.

۲۷ مرداد ۹۶

به دنبال اعتراضات گسترده کارگران هپکو به وضعیت شرکت و تعویق حقوق خود، دامنه تجمعات و اعتراضات کارگری به میدان شهدا و خیابان‌های مرکزی اراک کشیده شد که به دنبال این اعتراضات ۲۷ مرداد ۹۶ "زمانی قمی" استاندار وقت استان مرکزی به شرکت هپکو رفت و پس از بازدید وعده‌هایی دیگر داد که البته محقق هم نشد.

۲۹ شهریور ۹۶

هرچند بازدید نمایشی زمانی‌قمی هیچگاه نتوانست موثر باشد اما یک ماه بعد آنچه نباید شد و کارگران هپکو در تجمعی که با اعتراض آذرآبی‌ها همراه شد هم راه آهن و هم جاده اراک- تهران را بستند که با دستور استاندار وقت و دخالت نیروی انتظامی استان مرکزی شاهد درگیری کارگری بود.

۵ مهر ۹۶

پس از این اتفاقات کارگری، "ربیعی" وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با دستور رئیس جمهور راهی استان مرکزی شد تا بار دیگر با بسته گفتاردرمانی بتواند آتش خشم کارگران هپکو را که از وعده دولتی‌ها خسته بودند و مطالبه تولید و حقوقشان را داشتند آرام کند.

۱۲مهر ۹۶

پس از این اتفاقات و اعتراضات به دولت به سبب عدم حل مشکلات کارگران از جمله حمایت آیت الله دری نجف آبادی از کارگران هپکو، "زمانی قمی" استاندار مرکزی بار دیگر به فاصله یک ماه با خرواری وعده و حرف راهی هپکو شد.

هرچند در کنار مشکل تولید، معیشت و حقوق پرونده کارگران هپکو به دلیل تبدیل یک اعتراض کارگری به موضوعی امنیتی مزید برعلت شد و درحالیکه دولتی‌ها در کار مشکلات قبل هپکو مانده بودند برای مشکل جدید نیز چاره و اقدامی نداشتند.

۶ آذر ۹۷

درحالی که براساس ادعای مدیران وقت هپکو خط تولیدی که هیچگاه فعال نشد در هپکو آغاز به کار کرد! "سیدعلی آقازاده" سومین استاندار دولت تدبیر و امید راهی هپکو شد تا عکسی گرفته و وعده‌ای بدهد و بگذارد و بگذرد.

۱۵ آذر ۹۷

رفت و آمد و وعده‌های دولتی‌ها درحالی ادامه داشت که مشکلات هپکو همچنان پا برجا بود و تنها مسئولی می‌رفت و مسئول دیگر برای بازدید می‌آمد تا انجا که ۵ آذر ۹۷ نوبت به "رحمانی" وزیر وقت صمت رسید تا وی نیز در جریان سفر یکروزه به استان مرکزی از واحد تولیدی هپکو اراک بازدید و بازهم وعده های دولتی‌ها تکرار شود.

۱۸ بهمن ۹۷

این بار پس از دولت‌ها نوبت به "علی لاریجانی" رئیس وقت مجلس دهم رسید تا به هپکو برود و از آنجا بازدید کند که البته همانطور که گفته شد براساس سخن کارگر هپکو " لاریجانی چنان با سرعتی از سالن عبور کرد که حتی دستگاه‌های گرد و غبار گرفته و سالنی که آشیانه پرندگان شده را ندید‌."

این درحالیست که عضو شورای کارگری هپکو درباره بازدیدها و ثمره بازدید دولتی‌ها از هپکو به خبرنگار تسنیم گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم ما شاهد رفت آمد های وزرای مختلف و رئیس مجلس نیز بودیم اما قطعا از طرف کارگران می‌توان گفت که تمامی این بازدید ها تنها به صورتی بود که انگار از دری وارد شده و از دری دیگر خارج شدند بدون آنکه تغییر چشمگیری صورت گیرد و مشکلات و موانع را ریشه ای حل کنند.

رنجبر عنوان کرد: البته این را هم نمی‌توان منکر شد که حداقل در دولت دوازدهم استاندار استان مرکزی و همراهان وی نقش مناسبی را در برخی موارد ایجاد کردند ولی همانطور که می‌دانید بازدید و شعار کافی نبوده و همچنان برخی از مشکلات هپکو پابرجا هست

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، این بازدیدها و وعده‌ها یک پرده از نمایش عملکرد دولتی‌ها بود اما روی دیگر سکه وعده‌ها و خبرهای بی‌فرجام دولتی‌هایی بود که چون قاشق خالی در دهان کارگران تنها برای خالی نبودن عریضه بیان شد.

به طوری که ۱۹خرداد ۱۳۹۹ معاون وزیر صمت در حاشیه بازدید از واحدهای صنعتی بزرگ استان از واگذاری هپکو به ایمیدرو گفت ولی این شرکت به جای بدهی به تامین اجتماعی واگذار شد، ۴ مردادماه ۹۹ معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت "۵تفاهم نامه همکاری بین شرکت های بزرگ معدنی و هپکو با راهبری ایمیدرو به امضا می رسد" اما نیمه دوم اردیبهشت ماه امسال "اسدالله کشاورز" سرپرست معاونت امور معادن و صنایع مدنی در نامه به سازمان صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب استان کرمان، مناطق آزاد چابهار، قشم، ارس و ماکو بخشنامه واردات ماشین‌آلات بخش معدن براساس مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ آئین نامه اجرایی قانون معادن برای بهره‌برداران و پیمانکاران معادن را رسما ابلاغ کرد.

درحالیکه به رغم واگذاری هپکو به تامین اجتماعی امید بود تا این شرکت فعال شود اما بازهم هزار وعده وفا نکرد به گونه‌ای که نماینده مردم اراک در مجلس ابتدای خرداد خبر از متعهد شدن این سازمان درباره پرداخت مطالبات، بدهی و حقوق کارگران گفت که نشان از بی‌عملی وعده و تعهدات دولتی‌ها داشت.

نشست و دیدارهای چهره به چهره کارگران هپکو با آیت‌الله رئیسی

این درحالیست که کارگران هپکو در این ۱٫۵ دهه اخیر شعار، وعده، بازدید و سخن زیاد شنیده و دیده‌اند و به تعبیر "رنجبر" عضو شورای کارگری هپکو تنها مسئولی که در جریان سفر تیرماه ۹۸ به استان مرکزی پای سخن کارگران نشست "رئیسی" به عنوان رئیس دستگاه قضا بود که برخلاف بازدید دولتی‌ها و رفتن بدون نگاه به پشت سر، در این مدت بارها با کارگران این شرکت جلسه داشته و برای حل مشکلات آنها نیز دستور صادر کرده است.

به طوری که آیت الله رئیسی ۲۰ تیرماه ۹۸ در پایان سفر خود در نشست خبری در بخشی از سخنان خود اعلام کرد "وی افزود: یکی از برنامه‌ها نشست با نمایندگان کارگران و شرکت‌ها و کارخانجات مهم دارای مشکل منطقه بود، که در این نشست کارگران شرکت‌های هپکو، واگن پارس، آلومینیوم و ماشین‌سازی مشکلات خود را مطرح کردند."

روند غلط خصوصی‌سازی سبب واگذاری هپکو، آذرآب و آونگان به غارتگران شد/ سوءمدیریت‌ها چرخ تولید را از کار انداخت

کام کارگران با پیگیری رئیس دستگاه قضا و حکم صادره شیرین شد

اردیبهشت ماه ۹۹ خبری خوش از سوی دستگاه قضا کام خانواده و کارگران هپکو را شیرین کرد، به طوری که به دنبال دستور رئیس قوه قضاییه درباره پرونده و احضار کارگران هپکو در جریان اعتراضات و بستن راه آهن و جاده، رای صادره از شعبه ۱۰۶ کیفری نه تنها خوشحالی کارگران بلکه تعجب آنها را به دنبال داشته چراکه این رای از عزم جزم دستگاه قضایی برای حمایت از اقدامات و رفتار قانونی و قانونمند کارگران و عرصه تولید داشت.

براساس رای قاضی رضوانی، ۱۴ کارگر هپکو تبرئه شده و "م.ح.ش" که سابقه مدیرعاملی شرکت را هم در کارنامه داشته از سوی دادگاه به حبس و شلاق محکوم شده است که این اقدام و رای برای اولین بار اتفاق در جامعه کارگری هپکو افتاده است، به طوری که ابتدای خرداد ۹۹ کارگران هپکو از این اقدام رئیس دستگاه قضایی تقدیر کردند.

با این حال، در همان زمان دادستان وقت مرکز استان با تشریح پیگیری‌ها به خبرنگار تسنیم گفت: با اشاره به رای اخیر دادگاه کیفری اراک درباره پرونده کارگران هپکو اظهار داشت: دادگاه کیفری و قاضی پرونده اخیرا در رای خود ۱۴ کارگر شرکت هپکو را تبرئه کرد که این حکم براساس نگاه رافت و رحمت و براساس تدبیر رئیس دستگاه قضا درباره حمایت از خواسته قانونی و رفتار قانونمند کارگران بخش تولید بوده است.

وی افزود: در رای مذکور که با نگاه رافت و رحمت صادر شده است، بنای مساعدت و کمک به کارگران بوده تا بتوانیم با حل مشکلات این قشر زحمت‌کش و مهم در عرصه تولید و سنگر صنعت استان و کشور در جهت تدابیر رهبرمعظم انقلاب اسلامی در سال جهش تولید گام‌های موثری برداریم.

قاسمی تصریح کرد: این درحالیست که دستگاه قضایی در مقابل، درکنار این نگاه توام با رافت و رحمت به کارگران و زحمت‌کشان در برخورد با جرایم و مفسدان هیچ اغماضی قائل نیست و بارها و بارها نشان داده در برخورد با فساد قاطع و محکم خواهد بود.

نکته قابل توجه این بود رئیس دستگاه قضا پس از سفر به استان مرکزی بارها با مسئولان قضایی و اجرایی استان باحضور کارگران هپکو نشست برگزار کرد و پیگیر وعده‌هایی بود که به این کارگران در شرکت هپکو داده بود، به گونه‌ای که آیت الله رئیسی ۲ مردادماه در ارتباطی تصویری با رؤسای دادگستری استان ‌های مرکزی و هرمزگان به طور مشخص پیگیر اقدامات درباره هپکو شد.

در طول یک دهه، حمایت درست دولتی از هپکو نشد

موضوعی که این روزها نیز مورد توجه کارگران هپکو است به طوری که "رنجبر" عضو شورای کارگری هپکو به خبرنگار تسنیم گفت: طی ۱۰ سال گذشته در استان مرکزی که یک استان صنعتی محسوب می شود، به لحاظ حمایتی هیچ اقدام قابل قبولی صورت نگرفته بود و روز به روز صنایع استان مرکزی از جمله هپکو، کمباین سازی، آذرآب، واگن پارس و… شرکت هایی که در این چند سال بسته شدند به شدت متضرر شدند و آسیب دیدند.

وی افزود: امیدواریم در دولت آینده حمایت ها آنچنان که بایسته است اتفاق بیفتد و صنایع به جایگاهی که پیش از این داشته اند بازگردند چراکه شرکت هپکو در سال ۸۵-۸۶ به بخش‌ خصوصی واگذار شد و در حدود ۱۳ سال به حال خود رها شد! دولت های مختلفی برسرکار آمدند اما حمایتی از این شرکت نکردند. در بازه های زمانی مختلف کارگران دست به اعتراضات صنفی زدند.

آیت‌الله رئیسی امید را به کارگران هپکو و هفت تپه برگرداند

عضو شورای کارگری هپکو ادامه داد: در زمانی که کارگران هپکو کاملا نا امید بودند، در کمال ناباوری آیت الله رییسی باوجود مقام قوه قضاییه جلسه ای را با کارگران شرکت هپکو و هفت تپه برگزار کردند و مطالبات بیان شد که خوشبختانه با ورود رئیس دستگاه قضا به مسئله تغییرات مثبتی هرچند محدود به وجود آمد و کارخانه از دست سرمایه گذار نااهلی که به وی واگذار شده بود گرفته شده و به تامین اجتماعی واگذار شد.

وی خاطرنشان کرد: پرونده های کارگران هپکو پیگیری شد و به لطف خدا و دستور آیت الله رئیسی همه کارگران تبرئه شدند، با این حال ما به همه نهادها و ارگان های دولتی اعلام کرده ایم که هپکو توان تولید انواع ماشین آلات راهسازی معادن را دارد. اما متاسفانه دستان پشت پرده اغلب این ماشین‌آلات را وارد می‌کنند! و همین واردات ضربه سختی به هپکو و دیگر صنایع زده است.

رنجبر اضافه کرد: سال هاست که رهبری در خصوص حمایت از تولید داخلی تاکید می‌کنند اما مسئولان این توصیه ها را اجرا نمی‌کنند، شرکت هپکو از طرف نهادهای دولتی و وزارتخانه ها حمایت نمی‌شود و تعداد پرسنل شرکت هپکو در سال های گذشته ۲۰۰۰ نفر بوده و امروز این تعداد به ۷۰۰ نفر رسیده است که بی شک رونق کارخانه و حمایت از تولید، باعث رفع مشکل اشتغال نیز خواهد شد.

وی ادامه داد: امیدواریم با تحول در دولت و انتخاب رئیس جمهوری که تنها به شعار بسنده نکند، شرایط تولیدات داخلی تغییر اساسی پیدا کند.

دستگاه قضایی تنها نهادی بود که به وعده‌هایش عمل کرد

این فعال کارگری هپکو در پاسخ به سوالی درباره پیگیری‌های رئیس دستگاه قضا در موضوع مشکلات هپکو گفت: در خصوص آیت الله رئیسی باید خدمتتان عرض کنم که در تبرئه پرونده کارگران بازداشتی شرکت هپکو و آذرآب وی به درستی و با دلسوزی تمام عمل کردند و با حمایت رئیس دادگستری استان مرکزی این پرونده ها بایگانی شد .

وی ادامه داد: ولی در خصوص رفع موانع و مشکلاتی که صد راه شرکت هپکو بوده است تا حدودی اقداماتی که مربوط به ریاست قوه قضائیه بود انجام شد اما همانطور که مستحضر هستید تصمیم گیری در خصوص رفع موانع و مشکلات که شرکت هپکو با آنها مواجه است عموم نیاز به حمایت دولت و تصمیمات کلانی هست که در دولت گرفته می‌شود.

رنجبر خاطرنشان کرد: به طور مثال تامین ماشین الات راه سازی و کشاورزی و بخش معادن میباشد که اگر دولت به سازمان های مربوطه ابلاغ کنند که تمامی محصولات مورد نیاز خود که قابل تولید در این شرکت است یا این شرکت می‌تواند با وارد کردن محصولات مورد نیاز ارگان ها ،خدمات پس از فروش این نوع محصولات را تضمین کند ، چراکه شرکت هپکو در گذشته از حمایت های دولتی برخوردار بود و از نظر ما با توجه به این که شرکت هپکو یک شرکت مادر تخصصی و دانشگاهی بوده و به هیچ عنوان نباید به بخش خصوصی واگذار شود.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، بررسی تمام سیر اتفاقات هپکو نشان می‌دهد برخلاف آنچه در مناظره انتخاباتی عصر روز ۱۵ خرداد جریان اصلاح‌طلب بیان کرد تنها مسیری که به حل مشکلات کارگری در هپکو منجر شد پیگیری و بازدید میدانی مسئولان دستگاه قضا و پیگیری‌های شخص "آیت الله رئیسی" از مشکلات هپکو بوده و دولتی‌ها جز وعده‌های نافرجام ثمره‌ای برای کارگران و این بخش تولیدی استان نداشته است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد