افزایش ۹درصدی آمار طلاق در ایلام/ آیا متولیان استانی برنامهای برای توقف این روند دارند؟
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ طلاق یکی از زشتترین پدیدههای اجتماعی است که طی سالهای گذشته در استان ایلام متأسفانه روندی رو به رشدی داشته است. براساس گفته کارشناسان مشکلات اقتصادی، عدم مهارت و تفاهم بین زوجهای
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ طلاق یکی از زشتترین پدیدههای اجتماعی است که طی سالهای گذشته در استان ایلام متأسفانه روندی رو به رشدی داشته است.
براساس گفته کارشناسان مشکلات اقتصادی، عدم مهارت و تفاهم بین زوجهای جوان، بیکاری، ضعف در مهارتهای زناشویی و… از دلایل اصلی افزایش آمار طلاق در استان است.افزایش آمار طلاق در استان ایلام در حالی است که طی سالهای اخیر متأسفانه با کاهش رغبت جوانان به ازدواج و در نتیجه کاهش آمار آن در جامعه روبهرو هستیم.
طی ماههای گذشته بر اساس گفته مسئولان مربوط آمار طلاق در استان ایلام از میانگین کشوری بالاتر بوده و به ازای هر ۶ مورد ازدواج یک مورد به طلاق میانجامد که این اتفاق زنگ خطری است.
شرکت ۸۶۸ نفر با ۱۸۰ ایده در “رویداد مثبت۲” با محوریت مقابله با پدیده تکفرزندی و طلاقثبت رکورد خطرناک یک طلاق بهازای هر ۳ ازدواج در کشور!+ نمودارسن طلاق در استان خراسان جنوبی کاهش یافته است
لزوم آموزش دهی جوانان
یکی از جوانان ایلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: بیکاری، تورم، شرایط نامطلوب اقتصادی و…. طی سالهای گذشته سبب شده جوانان رغبت چندانی به ازدواج نداشته باشند و قطعا در صورت فراهم نمودن زمینه اشتغال آنان، تمایل جوانان به ازدواج افزایش مییابد.
مبینی با بیان اینکه متأسفانه دلایل فوق سبب شده برخی از ازدواجها به طلاق منجر شوند اضافه کرد: درصورتیکه آموزش مهارتهای زندگی به زوجین به شکل درستی انجام شود، بیشک در کنترل آمار طلاق تاثیرگزار است.
راهکارهای پیشنهادی
پیرزاد کارشناس جامعهشناسی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: طلاق زوجین ممکن است باعث بروز آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، بروز مشکلات روحی، مصرف مشروبات الکلی و… برای زوجین و فرزندان آنان شود.
این جامعهشناس در ادامه به راهکارهای پیشنهادی جهت مقابله با این معضل اجتماعی اشاره کرد و افزود: تامین مسکن مناسب از سوی دولت، مشاوره دادن به جوانان در شرف ازدواج، مشورت گرفتن از خانواده، فراهم نمودن زمینه اشتغال جوانان، راهاندازی مراکز رایگان مشاوره برای حل مشکلات زوجین و… ازجمله اساسیترین راهکارها جهت کاهش آمار طلاق در استان است.
وی اضافه کرد: طبق آمارها بیشترین گروه سنی طلاق در استان ایلام بین ۲۰ تا ۳۰ سال است.
کارشناسان با هشدار به افزایش طلاق در استان بر ضرورت مقابله با این روند تاکید دارند و معتقدند با بررسی علمی و ریشهای عوامل طلاق و ارائه راحلهای علمی از افزایش این معضل اجتماعی جلوگیری شود.
افزایش ۹ درصدی طلاق
سید محمدعلی تقوی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: آمار طلاق در استان ایلام طی سال گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل ثبت احوال استان ایلام اظهار داشت: افزایش میزان طلاق در استان ایلام در حالی است که متأسفانه میزان ازدواج ثبت شده در این استان طی سال گذشته نسبت به سنوات قبل ۳۴ درصد کاهش داشته است.
این مسئول در ادامه به پیامدهای منفی افزایش طلاق اشاره کرد و افزود: کاهش فرزند آوری و افزایش نرخ جمعیت سالمندی از پیامدهای منفی افزایش طلاق در جامعه است.
تقوی در ادامه به تدوین طرح جامع جمعیت جهت رشد جمعیت اشاره کرد و افزود: این طرح در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و پساز تصویب توسط شورای نگهبان توسط نهادهای مربوط اجرایی میشود.
این مسئول در پایان با بیان اینکه میانگین سن ازدواج در ایلام در مردان ۳۱ سال و در زنان ۲۶ سال است افزود: میانگین سن طلاق نیز در مردان ۳۷ سال و در زنان ۳۲ سال است.
ضرورت توانمندسازی جوانان
محمدرضا تردست نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: جهت افزایش آمار ازدواج و کاهش آمار طلاق در استان ضروریست نهادهای ذیربط، در زمینه اشتغالزایی و همچنین فرهنگسازی ازدواج آسان اقدامات لازم را انجام دهند.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان ایلام در ادامه اظهار داشت: توانمندسازی جوانان و آموزش آنان مهمترین مقوله جهت کاهش آمار طلاق و افزایش ازدواج در استان است.
وی با بیان اینکه برگزاری کلاسهای آموزشی در کاهش آمار طلاق نقش بسزایی دارد افزود: متأسفانه برگزاری کلاسهای آموزشی جهت درک بهتر از ازدواج، آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفتهاست و همین امر سبب شده جوانان بدون آگاهی لازم ازدواج کنند.
تردست اضافه کرد: به منظور آگاهی بخشی به جوانان، دورههای آموزشی توانمندسازی، برای تمامی جوانان در شرف ازدواج برگزار میشود و جوانانی که علاقهمند به شرکت در این دورهها هستند در شهر ایلام به معاونت امور جوانان واقع در میدان میلاد و در سایر شهرستانها به ادارات ورزش و جوانان مراجعه نمایند.
راهاندازی مراکز مشاوره تخصصی ازدواج
این مسئول در ادامه به صدور مجوز جهت راهاندازی مراکز مشاوره تخصصی ازدواج اشاره کرد و گفت: هماکنون پنج مرکز تخصصی ازدواج و خانواده در استان ایلام فعال است که خدمات رسانی آنان به مراجعین به صورت رایگان است و در این مراکز مشاورههای قبل، حین و پساز ازدواج انجام میگیرد.
این مسئول در پایان گفت: لازم است دستگاههای زیربط و نهادهای فرهنگی مرتبط مخصوصاً رسانههای تصویری و نوشتاری به مقوله آموزش مهارتهای زندگی ورود جدی داشته باشند.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، بدون شک کاهش نرخ طلاق نیازمند راهکارهای عملیاتی است و آموزش پیش از ازدواج در کاهش این معضل موثر است و این مهم در مدارس و دانشگاهها باید مطرح شود.
چندین سال است که زنگ خطر آمار طلاق در استان ایلام به صدا درآمده است. هنوز نهادهای متولی، پژوهش معتبری برای کشف دلایل واقعی آن انجام ندادهاند و ضروری است نهادهای مربوط اقدامات لازم در این باره را انجام دهند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰