تاریخ انتشار : سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 - 11:51
کد خبر : 114256

انتخابات نباید آلوده به اغراض مادی و انگیزه‌های غیر الهی شود

انتخابات نباید آلوده به اغراض مادی و انگیزه‌های غیر الهی شود

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، با حضور رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی در نشست مجازی «مبنا»، جایگاه رای مردم در نظریه سیاسی رهبر معظم انقلاب مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. حجت الاسلام دکتر نجف لکزایی در این جلسه به صورت

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، با حضور رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی در نشست مجازی «مبنا»، جایگاه رای مردم در نظریه سیاسی رهبر معظم انقلاب مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام دکتر نجف لکزایی در این جلسه به صورت مجازی و با حضور علاقه مندان و جوانان مومن انقلابی برگزار شد، به تبیین نظام‌های سیاسی مختلف پرداخت و گفت: نظام سیاسی جمهوری اسلامی نظامی است که مردم در بخش‌های مختلف ورودی، فرآیندی و خروجی نقش آفرین هستند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی در ادامه به موضوع امر به معروف و نهی از منکر در برخی از آیات قرآن اشاره کرد و گفت: مومنان در یک جبهه پشتیبان هم هستند. امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند و از خدا و رسول خدا(ص) و رهبری اطاعت می‌کنند، مردم در جمهوری اسلامی نباید انسان‌های بی تفاوتی باشند و باید در موضوع انتخابات نیز امر به معروف داشته باشند.

وی با اشاره به بحث نظریه ولایت که مجموعه سخنرانی‌های مقام معظم رهبری در اوایل انقلاب است، گفت: در بحث ولایت ایشان به آیات مختلفی استناد کرده‌اند از جمله آیات سوره انفال و ممتحنه که تفسیر آن نیز هم اکنون منتشر شده است.

لکزایی ادامه داد: در نظریه ولایت، مقام معظم رهبری می‌فرمایند که ولایت سه رکن دارد در نظریه ولایت بخش اول مربوط به پیوند مومنان با یکدیگر است که وجه ایجابی ولایت است، وجه دوم وجه سلبی است یعنی باید مومنان در برابر دشمن ید واحده باشند و دشمن را بشناسند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی خاطرنشان کرد: مطلبی که در بیانیه گام دوم به آن اشاره شده که یکی از آن توصیه‌ها عزت ملی و مرزبندی با دشمن است کسی که می خواهد مرزبندی بکند ابتدا باید دشمن را بشناسد.

وی در خصوص نقش و جایگاه ولایت گفت: ولایت به لحاظ لغوی یعنی بین دو چیز اینقدر قرابت وجود داشته باشد که چیزی نتواند بین آن‌ها فاصله ایجاد کند و مومنان نسبت به هم ولایت دارند یعنی هم‌جبهه هستند. ولایت بین مردم و رهبری نیز به معنای هم‌سویی و یک جبهه بودن است.

لکزایی با قرائت آیه‌ای از سوره ممتحنه گفت: این آیه مردم را مخاطب قرار می‌دهد و می‌فرماید که از دشمن برائت بجویید و اگر مومنان همسو با رهبری باشند از دشمنان برائت می‌جویند که تجلی این مسئله در انتخابات است یعنی حضور مردم در پای صندوق‌های رای یک مسئله جدی می‌شود چراکه مصداق برائت جویی از دشمن و همسویی با ولایت است.

حضور حداکثری حتی از انتخاب اصلح مهم‌تراست

وی در مورد انتخابات از منظر مقام معظم رهبری گفت: نظریه ایشان حضور حداکثری در انتخابات است و در انتخاب دوگانه ای که چه کسی انتخاب شود و یا اینکه چقدر مردم پای صندوق رای حاضر شوند، حضور حداکثری مردم از منظر ایشان دارای اهمیت است و باید کاری کنیم که حضور مردم حداکثری باشد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی افزود: در فرمایشات رهبری اصل حضور مردم در انتخابات حتی از انتخاب اصلح مهم‌تر است، اگر چه انتخاب اصلح هم بسیار اهمیت دارد. همچنین ایشان می‌فرمایند که حضور حداکثری نشان از بلوغ اجتماعی مردم و علامت مشروعیت، استحکام نظام و آگاهی و بصیرت مردم است چون یکی از پیامدهای آن این است که دشمن را از دشمنی مایوس می‌کند.

لکزایی متذکر شد: در واقع حضور حداکثری مردم نشان‌دهنده ولایت ایمانی آن‌ها است و نتیجه آن در بی اثر کردن تهدیدهای دشمن آشکار می‌شود چراکه حضور حداکثری باعث افزایش اعتبار و عزت بین‌المللی است.

وی در خصوص راهکارهای ارائه شده از سوی مقام معظم رهبری گفت: نخبگان جامعه در بحث انتخابات وظایفی دارند که یکی از وظایف آن ها این است که کارهایی بکنند که حضور مردم در پای صندوق‌های رای حداکثری باشد که بصیرت و آگاهی بخشی از این وظایف است که تقریبا همیشه روی این نکته تاکید کرده‌اند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی با بیان اینکه رهبری دومین مسئله‌ای که بر عهده نخبگان است را امید بخشی به مردم عنوان می‌کنند، گفت: مقام معظم رهبری امیدبخشی را باعث انگیزه‌بخشی به مردم می‌دانند و می فرمایند که باید از سیاه‌نمایی شرایط کشور پرهیز کرد چراکه خطر بی انگیزگی مردم و یاس و ناامیدی را به دنبال دارد و ممکن است سطح مشارکت را پایین بیاورد.

لکزایی خاطرنشان کرد: نکته دیگر رهبری در بحث انتخابات، مقابله با جنگ رسانه‌ای دشمن است. حق رای مردم، رعایت اخلاق انتخاباتی، پرهیز از نزاع‌های جناحی و امانتداری و ملاحظه گرایش‌های دینی مردم در انتخابات از جمله موارد دیگری که مورد تاکید ایشان قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری نباید از انتخابات استفاده ابزاری کرد، تصریح کرد: انتخابات نباید آلوده به اغراض مادی و انگیزه‌های غیر الهی شود، نامزدها باید برنامه‌ها و راه حل‌های روشنی برای برون‌رفت از مشکلات مردم ارائه دهند و حضور سلایق و گرایش‌های متنوع از دیگر عوامل حضور حداکثری در انتخابات است.

گفتنی است؛ این نشست مجازی به همت دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد