تاریخ انتشار : دوشنبه 20 اردیبهشت 1400 - 14:37
کد خبر : 112227

شیدایی: عده‌ای با نفوذ زمین‌های کشاورزی در آذربایجان غربی را به ویلا باغ تبدیل کرده‌اند

شیدایی: عده‌ای با نفوذ زمین‌های کشاورزی در آذربایجان غربی را به ویلا باغ تبدیل کرده‌اند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی «چالش‌های توسعه کشاورزی استان آذربایجان غربی» با حضور اکبر کرامتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌غربی در جمع عده‌ای از نمایندگان دانشجویان استان آذربایجان غربی در سالن جلسات دوم آذر ناحیه بسیج دانشجویی استان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی «چالش‌های توسعه کشاورزی استان آذربایجان غربی» با حضور اکبر کرامتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌غربی در جمع عده‌ای از نمایندگان دانشجویان استان آذربایجان غربی در سالن جلسات دوم آذر ناحیه بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی برگزار شد.

کشاورزی که می‌توانست یکی از عناصر توسعه آذربایجان غربی باشد

در ابتدای مراسم سید محمود صفری، مسئول بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی گفت: کشاورزی یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی است.

مسئول بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی اظهار کرد: خود کفایی در کشاورزی یکی از بارزترین جلوه‌های استقلال کشور است که استقلال نیز یکی از اصلی‌ترین شعار‌های انقلاب اسلامی است.

وی افزود: کشاورزی نه به عنوان یکی از عرصه‌های اقتصادی بلکه به عنوان یکی از راهبرد‌های امنیت ملّی هر کشوری مطرح است و توسعه‌های سیاسی و اقتصادی در بسیاری از وجوه خود به امنیت غذایی در مقوله‌ی کشاورزی گره خورده است.

صفری در خصوص کشاورزی در آذربایجان غربی تاکید کرد: در آذربایجان غربی کشاورزی تنها یک بخش مستقل نیست بلکه با تمام بخش‌های جامعه در هم آمیخته شده است و زمانی که کشاورزی و اقتصاد کشاورزی رو به راه است، در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی تاثیرات مثبت خود را خواهد گذاشت.

شیدایی: عده با نفوذ زمین‌های کشاورزی در آذربایجان غربی را به ویلا باغ تبدیل کرده‌اند

وی ادامه داد: در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از اتمام جنگ تحمیلی، تلاش و هدف گزاری بر این شد که کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی مدرن سوق بیابد و در دولت‌های مختلف با فراز و نشیب‌هایی همراه بود.

صفری با اشاره به این که در یک دهه اخیر مقوله کشاورزی در آذربایجان غربی توسعه بیش از پیش پیدا کرده و این توسعه نامتوازن و غیر علمی است بیان کرد: مقوله کشاورزی که می‌توانست یکی از عناصر توسعه آذربایجان غربی باشد به یکی از چالش‌های جدّی مبدل شده که بعضاً تبعات بسیار زیادی در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی به عینه برای کشور و آذربایجان غربی ایجاد کرده است.

وی افزود: در سایه برخی سوء مدیریت‌ها در آذربایجان غربی، مقام معظم رهبری به جای آن که به امور کلان کشور و جهان اسلام رسیدگی کنند در خصوص مقوله‌ی سیب آذربایجان غربی دو بار در فرمایشات خود به این مسئله اشاره صریح کرده اند، اما جای تأسف آنجا است که علی رغم فرمایشات مقام معظم رهبری اقدامات جدّی در این بخش صورت نگرفته است.

صفری با اشاره به این که استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی آذربایجان غربی یکی از شعار‌های انتخاباتی نامزد‌های انتخابات است، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی آذربایجان غربی و مبدل شدن آن به قطب کشاورزی در سطح کشور و توسعه‌ی کشاورزی، جزو وعده‌های انتخاباتی همه نامزد‌های انتخاباتی در شورا‌های اسلامی شهر و روستا و مجلس شورا اسلامی است، اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم با وجود ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در آذربایجان غربی موجود است، با حل مشکلات این حوزه فاصله بسیاری داریم و متأسفانه هر سال نیز با بروز مشکلات این چنینی جلسات و نشست‌هایی برگزار می‌شوند که به سرانجامی نمی‌رسد.

 

شیدایی: عده با نفوذ زمین‌های کشاورزی در آذربایجان غربی را به ویلا باغ تبدیل کرده‌اند

وی ادامه داد: طی بررسی‌های صورت گرفته مشکل اساسی در بخش کشاورزی خلأ راهکار در زمینه‌ی توسعه‌ی کشاورزی نیست بلکه ضعف‌های مدیریتی و اجرایی، بیشترین سهم و تأثیر را در شکل گیری وضعیت فعلی دارید.

محصولات کشاورزی آذربایجان غربی به صورت فله‌ای به کشور‌های همسایه صادر می‌شوند!

در ادامه مراسم جمعی از نمایندگان دانشجویان استان آذربایجان غربی که در مراسم حضور داشتند، اظهار کردند: تغییر کاربری در زمین‌های کشاورزی و تخریب اراضی کشاورزی و احداث خانه باغ‌ها و ویلا‌ها در زمین‌های کشاورزی و عدم تخریب این خانه‌ها توسط مسئولین ذی ربط از مشکلات عمده کشاورزی در آذربایجان غربی است.

دانشجویان در ادامه بیان کردند: آذربایجان غربی با تولید بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب یکی از قطب‌های تولید سیب در کشور است، ولی با وجود مرغوبیت سیب آذربایجان غربی، حدود ۳۰۰ االی ۵۰۰ هزار تن در سردخانه‌های استان فاسد می‌شوند و این سبب ضرر‌های عمده به باغداران می‌شود.

نمایندگان دانشجویان استان تاکید کردند: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال ۹۵ برای حل مشکل سیب آذربایجان غربی و ارائه‌ی راهکار صنایع تبدیلی برای حل این مشکل، متاسفانه طی سال‌های گذشته همّتی برای حل این مشکل توسط مسئولین مشاهده نمی‌شود.

دانشجویان تصریح کردند: یکی از عمده صنایع تبدیلی، صنعت بسته بندی است، ولی آذربایجان غربی در این صنعت جزو استان‌های ضعیف در این صنعت می‌باشد و محصولات کشاورزی آذربایجان غربی به صورت فله‌ای به کشور‌های همسایه صادر می‌شوند.

دانشجویان در ادامه خاطر نشان کردند: به دلیل سنتی بودن کشاورزی آذربایجان غربی و عدم آگاهی کافی کشاورزان از علم کشاورزی بخش عمده‌ای از محصولات کشاورزی کیفیت مطلوبی ندارند و از بین می‌روند.

دانشجویان بسیجی ارومیه تاکید کردند: یکی از عمده‌ترین مشکلات کشاورزی آذربایجان غربی عدم مطابقت میزان تولید و تقاضا است که باید الگوی کشتی برای کشاورزان تعیین شود تا کشاورزان طبق این الگو، تقاضای بازار محصولات کشاورزی را برطرف کنند.

دانشجویان همچنین پیرامون موضوع ابیاری قطره‌ای اظهار داشتند: آبیاری قطره‌ای یکی از راهکار‌های مناسب با کاهش مصرف آب‌های زیر زمینی و افزایش کیفیت کشت می‌شود، ولی آبیاری قطره‌ای به جز چند روستای محدود ارومیه، در سایر بخش‌های آذربایجان غربی دیده نمی‌شود.

مسئولین استان، به کشاورزی نگاه‌های سطحی داشتند

در ادامه مراسم مکرم شیدایی، رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه شهداء استان آذربایجان غربی اظهار کرد: عمده مشکلات کشاورزی آذزبایجان غربی در اثر عدم برنامه‌های بلند مدت در دهه‌های گذشته است.

وی افزود: متاسفانه مسئولین استان، به مسئله کشاورزی نگاه‌های سطحی داشتند و با تغییر دولت‌ها و مدیریت‌ها برنامه‌ها به کل عوض شده اند.

شیدایی: عده با نفوذ زمین‌های کشاورزی در آذربایجان غربی را به ویلا باغ تبدیل کرده‌اند

وی در خصوص تغییر کاربری زمین‌های های کشاورزی تصریح کرد: فقط در شهرستان ارومیه نزدیک به ۳ هزار فرم شماره یک در قالب فرم شماره ۱۴ به دادگستری ارجاع نشده و روند بررسی را دادگستری طی نکرده است.

شیدایی ادامه داد: متاسفانه به دلیل عدم برخورد قاطع تمامی مسئولان آذربایجان غربی با مختلفین، یک عده با نفوذ زمین‌های کشاورزی را به ویلا باغ تبدیل کرده اند و این مسئله سود کلانی را به جیب سود جویان واریز کرده است.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه شهداء آذربایجان غربی در خصوص کاداس اراضی کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کرد: اطلاعات مالکان و مشخصات اراضی کشاورزی برای برنامه ریزی بیش از ۳۰ برنامه کلان کشاورزی بسیار ضروری است که خوشبختانه طرح کاداس آذربایجان غربی در بیش از ۷۰ درصد استان آذربایجان غربی اجرا شده است.

شیدایی در خصوص مجوز‌های فعالیت در بخش کشاورزی بیان کرد: در بخش مجوز‌های فعالیت در بخش کشاورزی خلأ‌های قانونی بسیاری وجود دارد که این بخش نیازمند تأمل جدی است.

صنایع بسته بندی آذربایجان غربی به حد کافی وجود ندارد

در ادامه مراسم اکبر کرامتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: بیش از یک میلیون هکتار اراضی زراعی در آذربایجان غربی وجود دارد که سالانه به صورت متوسط ۶/۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، باغی و دامی تولید می‌شود و ارزش محصولات خام تولید شده ۲۳ هزار میلیارد تومان است و گردش مالی در صنایع بالا دستی و پایین دستی بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: جمعیت شاغل آذربایجان غربی در بخش کشاورزی ۲۲۵ هزار خانوار است که ۴۱ درصد از جامعه کشاورزی با سواد و ۵۹ درصد بی سواداند و درصد اشتغال کشاورزی در آذربایجان غربی ۳۲٫۸ درصد بوده که این آمار در کشور ۱۸ درصد است و این آمار نشانگر آن است آذربایجان غربی استانی کشاورزی است.

کرامتی در خصوص کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: آذربایجان غربی در محصولاتی همچون سیب، عسل، چغندر، قند، آفتابگردان روغنی، کدو آجیلی، نهاج و سماق رتبه اول کشور و در محصولات همچون یونجه تولیدات شیلاتی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: بخش کشاورزی و مشکلات مربوط به آن متأثر از مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و رفع مشکلات کشاورزی نیازمند عزم ملی تمام نهاد‌ها و ارگان‌ها و مسئولین مربوطه را دارد.

کرامتی در خصوص برنامه سال ۱۴۰۰ سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کرد: باید موانع کشاورزی آذربایجان غربی شناسایی شوند و روش‌ها و راه حل‌ها شناسایی شوند و بودجه‌هایی که به سازمان اختصاص داده می‌شود به بخش‌های مختلف تخصیص یابد تا به برنامه جامع راهبردی برسیم.

وی در خصوص تخلفات تغییر کاربری در اراضی کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: کنترل و بررسی بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار توسط ۲۰۰ نفر نیروی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کاری بسیار دشوار است و این امر نیازمند همکاری تمامی بخش‌ها و ارگان‌های مربوطه است و برخورد با متخلفین نیازمند همکاری دستگاه قضایی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در خصوص مشکلات سیب آذربایجان غربی تاکید کرد: ۱٫۵ میلیون تن در یک بازه یک ماهه به بازار عرضه می‌شود که حتی بزرگترین ناوگان حمل و نقل نیز توانایی جابه جایی این میزان بار را ندارد و به همین دلیل شاهد این چنین مشکلاتی هستیم.

وی ادامه داد: تولید و کشت محصولات زودرس، میان رس، دیررس و بسیار دیررس باعث می‌شود در بازه طولانی محصولات کشاورزی به بازار عرضه می‌شود و این باعث کم شدن ترافیک کاری برای کشاورزان، ناوگان حمل و نقل و سردخانه می‌شود و همچنین سبب کاهش به هدر رفتن محصولات کشاورزی می‌شود.

کرامتی در خصوص صنایع بسته ‎بندی آذربایجان غربی بیان کرد: بیش از ۲۲ گروه بسته بندی در آذربایجان غربی فعالیت می‌کنند و محصولات کشاورزی را به کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌کند، ولی صنایع بسته بندی آذربایجان غربی به حد کافی وجود ندارد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد