زنگ خطر افزایش زنان سرپرست خانوار/روزگار سخت اقشار آسیبپذیر در دوران کرونا
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ زنان سرپرست خانوار جزو یکی از گروههای پر تلاش در جامعه ما محسوب میشوند و ردپای تلاش و زحمات آنها به وضوح نمایان است. طی سالهای اخیر تغییرات گستردهای در سبک زندگی مردم
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ زنان سرپرست خانوار جزو یکی از گروههای پر تلاش در جامعه ما محسوب میشوند و ردپای تلاش و زحمات آنها به وضوح نمایان است.
طی سالهای اخیر تغییرات گستردهای در سبک زندگی مردم و نوع معیشت آنها ایجاد شده است و بخش زیادی از مخارج و هزینههای زندگی روی دوش زنانی قرار گرفته است که به دلایل مختلف باید به طور مستقل و خود اتکا از پس آن بربیایند و شیوع بیماری کرونا این شرایط را تشدید کرده است.
شانه نحیف زنان، زیر بار سنگین خودسرپرستی!
از کار افتادگی پدر و مادر، فوت همسر، طلاق، اعتیاد پدر خانواده و مواردی از این دست بسیاری از زنان را به سمت و سوی خودسرپرستی و تامین خرج و مخارج زندگی پیش برده است و با توجه به شرایط اقتصادی فعلی آنها را با مشکلات متعددی روبرو کرده است.
بر اساس آخرین آمار که در روزنامه همشهری منتشر شده است تعداد زنان سرپرست خانوار با رشد ۲۷درصدی همراه بوده است و این مسئله زنگ هشداری برای همه و به ویژه برای مسئولان نهادهای حمایتی به شمار میرود.
طیف گستردهای از زنان سرپرست خانوار را زنان دستفروشی در برمیگیرند که با توجه به شیوع بیماری کرونا در حال حاضر به سختی از پس تامین معیشت خود و دیگر اعضای خانواده برمیآیند.
کرونا وضعیت اقتصادی بسیاری از خانوادهها را با وجود چندین فرد شاغل و نیمه شاغل دچار مشکل ساخته است و تامین هزینههای کوچک و بزرگ زندگی به ویژه برای زنان سرپرست خانوار با چالشهای جدی همراه است.
افزایش زنان سرپرست خانوار با شیوع کرونا!
این موضوع در شرایطی که بازار کار زنان ایران که زیر ضربات سنگین تحریم و بهویژه کرونا، در ۱۵ ماه گذشته بهشدت تخریب شده، زنگ خطری بزرگ را به صدا درآورده است و مهار و کنترل آن توجه بیشتر مسئولان را میطلبد.
بر اساس آمارهای منتشر شده در روزنامه همشهری که گفته شده برگرفته از آمارهای رسمی است، نسبت زنان به مردان سرپرست خانوار در سال ۹۸، یعنی تا قبل از اوجگیری پاندمی کرونا، ١٣/٧درصد بوده است و این نسبت در استانهای سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران و گیلان در شمال ایران رکورد شکسته و به ۲۰/١ درصد رسیده است.
ضرورت توانمندسازی زنان و به ویژه زنان سرپرست خانوار که نسبت دیگر اقشار جامعه با مشکلات مضاعف دست و پنجه نرم میکنند، امری اجتناب ناپذیر است و از وقوع بسیاری از آسیبهای اجتماعی در سطح کشور جلوگیری میکند.
ضرورت افزایش حمایت دولت از گروههای آسیب پذیر
امان الله قرائی مقدم جامعه شناس توجه به اقشار و گروههای آسیب پذیر و در معرض آسیب را از مهمترین وظایف نهادهای حمایتی و امدادی برمیشمرد.
وی معتقد است: تغییرات سبک زندگی و افزایش تعداد طلاق در طول سالهای اخیر نسبت به سالهای گذشته زنان زیادی را وارد بازار کار کرده است و این گروه نسبت به سایر گروههای جامعه به توجه و حمایت بیشتری نیاز دارند.
این جامعه شناس اقدامات حمایتی به هنگام دولت و موسسات خیریه ای که با عنوان حمایت از اقشار آسیبپذیر و آسیب دیده فعالیت میکنند از زنان سرپرست خانوار را به شرط مدیریت اجرایی صحیح، ضامن پیشگیری از وقوع بسیاری از معضلات اجتماعی معرفی میکند.
کاهش جرائم حوزه زنان با حمایت از زنان سرپرست خانوار
قرائی مقدم همچنین خاطرنشان کرد: در طول یک سال اخیر اغلب مردم به دلیل شرایط خاص و محدودیتهای مختلفی که کرونا برای آنها رقم زده است، نیازمند دریافت حمایت با توجه به شرایطی که در آن قرار دارند هستند و تامین این نیاز در زنان سرپرست خانوار از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی همچنین تصریح کرد: اگر زنان و مادران یک جامعه به ویژه افرادی که مسئولیت تامین نیازهای مختلف مالی و اقتصادی زندگی را بر عهده دارند مورد حمایت قرار بگیرند، احتمال گرایش آنها به انواع جرائم و بزهکاریهای کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
این جامعه شناس تاکید کرد: افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار زنگ هشدار را برای مسئولان و متولیان حوزه زنان به صدا درآورده است و هر گونه بیاهمیتی و اهمال شرایط را از وضعیت فعلی هم بدتر خواهد کرد..
در حال حاضر بیش از ۳ میلیون نفر زن سرپرست خانوار در کشور زندگی میکنند که اغلب آنها زیر بار تورم اقتصادی کمر خم کردهاند و برای تحمل آسانتر مشکلات، به حمایت مسئولان احتیاج دارند.
حمایت به هنگام از زنان خودسرپرستی که علاوه بر تامین نیازهای زندگی خود، مسئولیت یک خانه و خانواده را بر دوش میکشند، آنها را از افسردگی و استرس و در نهایت تصمیم به خودکشی بازمیدارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰