کارکرد دینی مسجد تقویت شود/لزوم پخش اذان در هر ۳ وعده از مساجد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از لرستان، آیتالله سید احمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد در جلسه شورای مرکز رسیدگی به امور مساجد لرستان که امروز دوشنبه، ۳۰ مردادماه در خرمآباد برگزار شد، گفت: بنا به پیشنهاد جمهوری
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از لرستان، آیتالله سید احمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد در جلسه شورای مرکز رسیدگی به امور مساجد لرستان که امروز دوشنبه، ۳۰ مردادماه در خرمآباد برگزار شد، گفت: بنا به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران روز سیام مردادماه با عنوان «روز جهانی مسجد» نامگذاری شده است.
وی در خصوص فلسفه نامگذاری این روز با عنوان روز جهانی مسجد، تصریح کرد: در چنین روزی یکیاز صهیونیستها، مسجدالاقصی را به آتش کشید که در آن حادثه هزار و ۵۰۰ متر از مسجدالاقصی نابود شد لذا در این روز تکریم مساجد در برنامههای امت اسلامی قرار گرفت.
آیتالله میرعمادی عنوان کرد: چهار مسجد مسجدالاقصی، مسجدالحرام، مسجدالنبی و مسجد کوفه از جایگاه والایی در دین اسلام برخوردار هستند.
نماینده ولیفقیه در لرستان در خصوص اهمیت مسجدالاقصی اظهارکرد: مسجدالاقصی قبله اول مسلمانان بوده است این در حالیاست که این مسجد توسط حضرت داوود پایهگذاری شد و حضرت سلیمان آنرا تکمیل کرد کمااینکه در قرآن از مسجدالاقصی با عنوان مسیر سیر معراج پیامبر اسلام یاد شده است.
امام جمعه خرمآباد با اشاره به اینکه در اسلام مسجد از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است، خاطرنشان کرد: در اسلام مسجد بهعنوان پایگاه دین و پایگاه توحید مطرح است این در حالیاست که پیامبر اکرم(ص) اولین کاری را که برای تثبیت حاکمیت اسلام در مدینه انجام داد ساخت مسجد بود.
وی با بیان اینکه اولین پایگاه حاکمیتی دین مسجد است، عنوان کرد: مسجد محل اجتماع است در هیچ مذهبی به اندازه اسلام برای اجتماع در مسجد و ارزش مسجد اهمیت قائل نشده است. آیتالله میرعمادی عنوان کرد: کارکرد دینی، کارکرد سیاسی، کارکرد نظامی و کارکرد اقتصادی از مهمترین کارکردهای مسجد هستند.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه مسجد از آن جهت که خانه خداست آدابی دارد، اضافه کرد: هیچ مکانی به اندازه مسجد در دین مبین اسلام آداب و تشریفات ندارد.
امام جمعه خرمآباد با تاکید بر اینکه بهترین و والاترین مکان برای بندگی خدا و تبلیغ و نشر معارف دین مسجد است، تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی در ایران مسجد اهمیت دیگری پیدا کرد و بهعنوان پایگاه انقلاب اسلامی شد، مردم با اجتماع در مساجد انقلاب را آغاز کردند این در حالیاست که در دفاع مقدس مسجد محل جمعآوری کمکهای مردمی و اعزام رزمندگان به جنگ بوده است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به اینکه دشمنان همواره نسبت به مسجد و از بین بردن مسجد، دشمنی دارند، عنوان کرد: دشمنی دشمنان نسبت به مسجد به این جهت است که مسجد بهترین و محکمترین مانع برای نفوذ استکبار جهانی است این در حالیاست که در کشورهای مدعی حقوق بشر اجازه ساخت مسجد داده نمیشود.
وی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی مسجد با عنوان «مسجد هسته مقاومت» مطرح شده است، تصریح کرد: مرکزی به نام مرکز رسیدگی به امور مساجد وجود دارد که به صورت شورای مدیریت میشود که در استان لرستان تاکنون حجتالاسلام سیدعلی موسوی، عهدهدار مرکز رسیدگی به امور مساجد بوده است.
آیتالله میرعمادی در خصوص وظایف اعضای شورای مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: شورای رسیدگی به امور مساجد مردم را به ساخت مسجد تشویق کند، ما در استان مسجد کم داریم این در حالیاست که تعدادی از روستاها هم زمین دادهاند اما هنوز مسجد برای آنها ساخته نشده است.
وی با اشاره به اینکه در سطح کشور ۷۲ هزار مسجد وجود دارد، عنوان کرد: بر اساس آمار بهازای هر هزار و ۴۱ نفر یک مسجد وجود دارد این در حالیاست که در سطح استان هزار و ۶۰۰ مسجد داریم که از این تعداد فقط ۶۰۰ مسجد امام جماعت دارند.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به اینکه هزار مسجد در استان لرستان بدون امام جماعت هستند، تصریح کرد: ۷۰۰ مسجد نیمهکاره در استان لرستان وجود دارد لذا ساخت مسجد در استان لرستان ضرورت دارد.
وی در خصوص الزامات قبل از ساخت مسجد عنوان کرد: قبل از ساخت مسجد باید قبله آن مشخص شود و در مسجد باید نمادی از هنر معماری اسلامی وجود داشته باشد لذا مساجد بر اساس معماری اسلامی ساخته شوند.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به اینکه اعضای شورای مرکز رسیدگی به امور مساجد باید کارکرد دینی مسجد را تقویت کنند، تصریح کرد: فعالیتهای دینی بر محور مسجد باشد این در حالیاست که پخش سهوقت اذان از مساجد از دیگر ضروریات است.
امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه درب مساجد باید هنگام نماز باز باشد، عنوان کرد: بسته بودن درب مساجد در هنگام نماز پذیرفتنی نیست این در حالیاست که سازمان تبلیغات باید نسبت به تامین امامان جماعت مساجد اهتمام ویژهتری داشته باشد. زیرا مسجد با نماز جماعت و امام جماعت معنا پیدا میکند.
وی اظهارکرد: پیشنهاد داده میشود که سه نفر از اعضای شورا بهعنوان مجریان مرکز رسیدگی به امور مساجد تعیین شوند و این سه نفر یک نفر را بهعنوان مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان لرستان انتخاب کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰