تاریخ انتشار : چهارشنبه 25 فروردین 1400 - 19:44
کد خبر : 106024

توسعه کشت گیاهان دارویی و تولید ابریشم، بسترساز اشتغال و صادرات

توسعه کشت گیاهان دارویی و تولید ابریشم، بسترساز اشتغال و صادرات

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی امروز در گفتگو با خبرنگاران در ارتباط با دستاوردهای جهادکشاورزی استان در سال ۱۳۹۹ اظهار داشت: با وجود شیوع ویروس منحوس کرونا و موانع اقتصادی از جمله تحریم ها، با تلاش شبانه روزی کشاورزان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی امروز در گفتگو با خبرنگاران در ارتباط با دستاوردهای جهادکشاورزی استان در سال ۱۳۹۹ اظهار داشت: با وجود شیوع ویروس منحوس کرونا و موانع اقتصادی از جمله تحریم ها، با تلاش شبانه روزی کشاورزان زحمت کش و کارشناسان جهادکشاورزی توفیقات زیادی در بخش کشاورزی استان کسب شد.

وی اصلاح و تبدیل کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی، افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش تقاضا برای اصلاح نژاد و رقم چه در بخش دام و چه در بخش زراعت، توسعه گلخانه ها ، لاینینگ و توسعه شبکه های آبیاری و اصلاح سیستم های آبیاری از حالت سنتی به حالت مدرن مثل قطره ای، بارانی و کم فشار را از جمله توفیقات بدست آمده در بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۹ برشمرد به اقدامات و برنامه ریزی های جهاد کشاورزی استان در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: خوشبختانه شروع سال جدید مصادف با اعیاد شعبانیه بود لذا از خداوند متعال خواستار توفیق وعنایت حضرت ولیعصر (عج) هستم که شامل حال مردم تلاشگر جامعه خصوصاً بخش کشاورزی که تامین امنیت غذایی را برعهده دارد، باشد.

وی با بیان برنامه ریزی در حوزه تولیدات گیاهی گفت: شروع هر سال با فصل داشت محصولات زراعی و باغی در بخش کشاورزی همراه بوده و به نوعی زمان شروع کار کشاورزان و کارشناسان بخش تولیدات گیاهی می باشد و باید در این فصل مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز به صورت جدی انجام شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: تغذیه نباتی و آبیاری در مزارع آبی  و استفاده از نزولات آسمانی با توجه به توصیه‌های کارشناسان باید سرلوحه اقدامات کشاورزان باشد.

وی به مشکلات موجود به دلیل وجود بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: در مواقعی کارشناسان به دلیل محدودیت ها امکان حضور در زمین های کشاورزی را ندارند و باید با استفاده از ظرفیتهای دنیای مجازی و افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی از این شرایط به نحوه احسنت استفاده کرد.

وی افزود: در این فصل در باغات سرشاخه کاری انجام می گیرد که در استان آذربایجان شرقی علاوه بر سرشاخه کاری درختان گردو، سرشاخه کاری ارقام دیگر مثل بادام و سیب هم برای اولین بار انجام خواهد گرفت که می تواند عملکرد در واحد سطح را ارتقا داده و بهبود دهد.

وی افزود: هرس کاری و تغذیه نباتی در این مرحله می تواند با توصیه های کارشناسان تاثیر مثبتی در عملکرد در واحد سطح داشته باشد.

فتحی به نام گذاری سال جدید به سال « تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در راستای عمل به گفتار مقام معظم رهبری، کمیته ای تخصصی از مدیران و کارشناسان بخش کشاورزی استان تشکیل یافته و به مواردی که در سال گذشته با موانع تولید و عدم توفیق مواجه بود را بررسی می کند و بعد از یافتن راه حل و برداشتن موانع به اقداماتی که به تولید منجر شود را تعیین خواهد کرد.

وی از کشاورزان استان خواست در صورتی که طی سال های گذشته در بخشی از تولید محصول با موانعی برای تولید مواجه بودند، سریعاً به کمیته مربوط اعلام کنند تا جهت رفع موانع تولید، اقدامات لازم صورت گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به اولویت های سازمان در بخش دام و طیور تاکید کرد و گفت: تامین نهاده های دامی و نظارت بر نحوه توزیع و استفاده توسط دامداران و مرغداران جز اولویت های سازمان بوده و تلاش بر این است که بخشی از نهاده های دامی که وارداتی می باشد، از طریق خود استان تولید و مورد استفاده قرار بگیرد.

 وی به اصلاح نژاد روی دام سنگین و سبک اشاره کرده و گفت: برنامه ریزی هایی در جهت افزایش دام سبک با استفاده از روش چندقلوزایی انجام شده و اصلاح ساختار واحدهای دامی، بخش دیگر از برنامه ها با اولویت سازمان جهادکشاورزی استان می باشد که برای حوزه طیور برنامه ریزی برای صدور مجوز به  برخی واحدها که در مناطق بکر و بدون مشکلات زیست محیطی باشند، انجام خواهد گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: تا به اینجای کار واحدهایی که دارای پروانه تاسیس بودند شناسایی شده و برای احیای این واحدها، تمام اقدامات در حال انجام  است.

وی تاکید کرد: تمام این برنامه‌ریزی‌ها زمانی عملی خواهد شد که همه کشاورزان، بهره برداران، کارشناسان و مدیران برای رسیدن به این مهم تلاش کنند.

فتحی به توسعه نوغانداری تاکید کرد و گفت: اتفاقی که در آینده نچندان دور شاهد خواهیم بود، توسعه صنعت نوغانداری در استان است چرا که تامین نهال توت و جعبه های نوغان انجام شده است و امیدواریم به زودی به تولید ابریشم مورد انتظار استان و جایگاه اصلیش برسانیم.

وی توسعه گلخانه‌ها در راستای اصلاح الگوی کشت را یکی از مهم ترین برنامه های سازمان جهادکشاورزی استان در سال پیشرو عنوان کرد و افزود: استفاده از محیط کنترل شده برای تولید انواع محصولات کشاورزی یکی دیگر از برنامه های سازمان در جهت اصلاح الگوی کشت است که باید برای این مهم از ظرفیت شهرک های گلخانه ای استفاده کرد و انتظار داریم در آینده انقلابی در تولید و استفاده از ظرفیت گلخانه ها روی دهد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه استفاده از ماشین آلات کشاورزی و دیگر ابزارها در استان افزایش چشمگیری داشته گفت: ضریب مکانیزاسیون نشان دهنده دانش استفاده از ماشین آلات و مکانیزه کردن روش های سنتی است که افزایش آن موجب افزایش تولید و کیفیت آن می باشد.

وی به تغییر ساختار در شبکه های آبیاری تاکید کرد و گفت: استفاده از سیستم های آبیاری نوین باعث صرفه جویی در مصرف آب و ذخیره آن شده و یکی از اولویتهای سازمان جهادکشاورزی در سال جاری خواهد بود.

فتحی تاکید کرد: کشاورزان و بهره برداران با مراجعه به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان خود می توانند به تغییر سیستم آبیاری زمین‌های کشاورزی خود اقدام کنند و تامین اعتبارات از طریق حمایت های دولتی بوده و امکان استفاده از این ظرفیت برای کشاورزان وجود دارد که در این صورت نوع آبیاری از سنتی به نوین، کاهش مصرف آب و کاهش مشکلات آبیاری سنتی اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: ساختار جهادکشاورزی ساختار ترویجی بوده و هر سال با برگزاری انواع کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی سعی در افزایش آگاهی کشاورزان است و متاسفانه وجود بیماری کرونا باعث کاهش برگزاری این کلاس ها به صورت حضوری شده است اما از طرفی تلاش تمام مدیران و کارشناسان جهادکشاورزی بر این بوده که با استفاده از ظرفیت فضای مجازی علوم جدید کشاورزی و دستورالعملهای لازم برای بهینه کردن تولید را به کشاورزان و زمین های کشاورزی انتقال دهند و امیدواریم کشاورزان توانایی بهره مندی از این ظرفیت را بدست آوردند.

فتحی افزود: تلفیق علوم جدید با تجربیات کشاورزان با همکاری فی مابین کشاورزان و کارشناسان امکان پذیر است که در این صورت بهره وری زمین دوچندان خواهد شد.

وی به ظرفیت‌های اولویت‌دار کشاورزی استان در سال‌جاری تاکید کرد و گفت: تولید گیاهان دارویی، توسعه گلخانه‌ها، ظرفیت‌های آبیاری تحت فشار، شبکه‌های آبیاری که اعتبارشان از محل اعتبار رودخانه‌های غرب و شمال غرب استان تامین می شود در اولویت قرار دارند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به تولید دانه های روغنی که از جزو محصولات ضروری تولید در کشور است تاکید کرد و گفت: کلزا یکی از مهم ترین محصولات بین دانه‌های روغنی برای تهیه روغن بوده و فصل داشت این محصول در استان فرا رسیده است که باید با توجه به توصیه‌های کارشناسان جهادکشاورزی استان نسبت به برداشت این محصول اقدام کرد و با توجه به ارزش این محصول روغنی، کشاورزان می توانند برای کشت این محصول، زمین های خود را گسترش دهند.

وی با بیان اینکه از اولویت‌های دیگر در برنامه سال ۱۴۰۰ سازمان جهادکشاورزی استان، حمایت و پشتیبانی از صنایع کشاورزی در قالب سورتینگ و بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی است گفت: همچنین در حوزه شیلات با توجه به منابع آب موجود تلاش بر این است در سالجاری ظرفیتهای آبزی پروری استان بیشتر مورد توجه قرار گیرد و از سرمایه گذاران در این زمینه حمایت لازم انجام خواهد شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: انجام کشاورزی قراردادی و ایجاد و تکمیل زنجیره های تولید در زیربخش‌های زراعت و باغبانی و دام و طیور از اولویت های اساسی سازمان در سالجاری خواهد بود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد