رسالت دشوار بخش خصوصی آذربایجانشرقی در تحقق شعار سال
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، هر چند آذربایجان شرقی امروز از نظر سرمایه گذاری های دولتی در حوزه صنعت و تولید در مقایسه با استان هایی چون اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، فارس، یزد، سمنان، اراک و قزوین و حتی ساوه در رده های پایین
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، هر چند آذربایجان شرقی امروز از نظر سرمایه گذاری های دولتی در حوزه صنعت و تولید در مقایسه با استان هایی چون اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، فارس، یزد، سمنان، اراک و قزوین و حتی ساوه در رده های پایین تری قرار دارد، اما تجربه زیستهِ بخش خصوصی آن در حوزه صنعت و تولید در سطح کشور کم مانند است.
ناظران محلی با اشاره به افتتاح مجتمع پتروشیمی به عنوان بزرگ ترین طرح دولتی پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در آذربایجان شرقی می گویند که در این شرایط، بخش خصوصی وارد گود شده و با اتکا به سنت قناعت و مقتصد بودن مردم این خطه، در ۴۰ سال گذشته گام های اساسی در مسیر شکوفایی تولید و صنعت برداشته است.
برآیند تلاش های بخش خصوصی آذربایجان شرقی برای پر کردن خلاء سرمایه گذاری های کلان دولتی برای اجرای مگاپروژه های قابل توجه در این استان در دهه های اخیر، صادرات غیرنفتی سالیانه سه میلیارد دلاری از این استان را رقم زده که در سطح کشور بی مانند است.
در تشریح این واقعیت می توان به پیشرو بودن آذربایجان شرقی در صنعت شیرینی و شکلات کشور با اشتغالزایی بیش از ۲۰ هزار نفری این بخش و صادرات سالیانه ۲۰۰ میلیون دلاری آن به ۸۰ کشور جهان اشاره کرد؛ به عبارت دیگر بیش از ۵۰ درصد شیرینی و شکلات کشور در این خطه تولید می شود.
در تبیین اهمیت صنعت شیرینی و شکلات آذربایجان شرقی در کمک به تحقق شعار سال، اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که بنا بر گفته حبیب امین زاده، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، گردش مالی صنایع شکلات در کشور، ۱۸۰ هزار میلیارد ریال است که با توجه به سهم ۵۵ درصدی آذربایجان شرقی و تبریز، بیش از نیمی از این رقم به این استان تعلق دارد که در نوع خود رقم بسیار بالایی است که اگر به درستی مدیریت شود، می تواند به منبع مناسبی برای ارزآوری تبدیل شود.
همچنین نباید از این نکته غافل شد که رشد بیش از ۳۰ درصدی ارزش افزوده بخش صنعت و ۳.۳ برابری بخش معدن آذربایجان شرقی در فاصله سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ بر پویایی بخش صنعت و معدن استان و ظرفیت های بی نظیر آن در تحقق شعار سال، به رغم تحریم های نامشروع آمریکا و همپیمانانش علیه کشورمان، دلالت دارد.
از سوی دیگر صنعت فولاد آذربایجان شرقی نیز به عنوان یکی از سه استان نخست ایران در تولید فولاد، سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد و آذربایجان شرقی، اولین استان ایران است که انجمن تخصصی فولاد را به صورت استانی راه اندازی کرده و فعالیت رسمی آن از حدود پنج سال پیش در قالب ۹ واحد و کارخانه تولیدی آغاز شده است.
کریم رحیمی، رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد آذربایجان شرقی می گوید: هم اکنون حدود ۱۵ واحد تولیدی با ۴ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم در صنعت فولاد آذربایجان شرقی فعال است که با حمایت های همه جانبه مسئولان دولتی و همچنین اتاق بازرگانی تبریز امکان توسعه همه جانبه این صنعت در استان مهیا می شود.
همچنین باید به این نکته توجه داشت که آذربایجان شرقی در بخش فولاد، از نظر سرمایه گذاری شرکت های خصوصی در رتبه نخست کشوری قرار دارد و در این حوزه ۵۰ هزار میلیارد ریال توسط بخش های مختلف در سطح استان سرمایه گذاری شده است؛ در واقع آذربایجان شرقی بعد از اصفهان و خوزستان که اغلب واحدهای این دو استان دولتی هستند، رتبه سوم در تولید فولاد کشور را دارد که ۸۵ درصد این تولیدات نیز توسط بخش خصوصی صورت می گیرد.
آذربایجان شرقی همچنین سهم ۵۰ درصدی از تولید لوازم منزل در کشور دارد، به گونه ای که به گفته داود بهبودی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، در محصولاتی مثل اجاق گاز معمولی حدود ۸۵ درصد، در کولر آبی ۶۰ تا ۶۵ درصد و در یخچال ۳۰ تا ۳۵ درصد بازار کشور، متعلق به تولیدکنندگان استان آذربایجانشرقی است.
این استان در صنعت قطعه سازی خودرو نیز سرآمد است و حدود ۶۰۰ واحد قطعه سازی با اشتغالزایی افزون بر ۲۵ هزار نفر در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند و ظرفیت تولید بیش از ۷۰ درصد قطعات مورد نیاز خودرو را دارند؛ قطعه سازان آذربایجان شرقی، عنوان اولی کشور در سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت خودروسازی را به خود اختصاص داده اند.
اظهارات مقام های سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نشان می دهد که سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن قطعات خودرو در این استان تولید می شود و واحدهای بزرگ و متوسط قطعه سازی ، طراحی و ساخت انواع قطعات خودرو و وسایل نقلیه سبک و سنگین را بر عهده دارند.
آذربایجان شرقی در مسیر تلاش بخش خصوصی برای تحقق شعار سال، مزیت های نسبی پرشمار دیگری از قبیل وجود شهرک سرمایه گذاری خارجی و رتبه نخست کشور در صنعت چرم و کفش را دارد که پرداختن به هر یک از آنها مجال دیگری می طلبد.
محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجانشرقی: فعالان بخش خصوصی در تحقق شعار سال رسالت سنگینی دارند
استاندار آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه پشتیبانی و مانعزدایی از بخش تولید، از اولویتهای اصلی استان است، گفت: فعالان بخش خصوصی در این زمینه، رسالت سنگینی بر عهده دارند.
محمدرضا پورمحمدی با قدردانی از اقدامات این مجموعه در رفع مشکلات واحدهای تولیدی و رونق تولید در سال ۹۹، گفت: در سایه تلاشهای خانه صنعت، معدن و تجارت به عنوان دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، تمام پروندههای مطرح در جلسات این کارگروه مورد رسیدگی قرار گرفته و تصمیمات مناسب برای حل مشکلات اتخاذ شده است.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر پشتیبانی و مانعزدایی از تولید در سال ۱۴۰۰، اظهار داشت: از فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان انتظار داریم که به رسالت اصلی خود در تقویت بخش تولید و صادرات عمل کنند.
پورمحمدی، همزمانی کرونا و تحریم را عامل اصلی مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: صنعتگران و تولیدکنندگان استان بهرغم تمامی این مشکلات، نه تنها هیچ واحدی را تعطیل و هیچ نیروی کاری را تعدیل نکردند، بلکه در افزایش آمار اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان نیز نقش عمدهای ایفا کردند.
مجتمع معدن مس سونگون سالانه بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد
افزایش بیش از ۳۰ درصدی ارزش افزوده صنعت آذربایجان شرقی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ظرفیت های بی بدیل بخش خصوصی استان در تحقق شعار سال اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ ارزش افزوده بخش صنعت از ۱۵۲ هزار و ۸۷۹ میلیارد ریال به ۲۰۹ هزار و ۸۴۷ میلیارد ریال افزایش یافته که در مجموع افزایش ۳۷ درصدی را نشان میدهد.
حبیب امین زاده گفت: تعداد شاغلین بخش صنعت از ۷۴ هزار و ۴۵۳ نفر در سال ۱۳۹۲ به ۱۰۰ هزار و ۷۵۶ نفر در سال ۱۳۹۸ رسیده که ۳۵ درصد افزایش یافته است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: صادرات بخش صنعت نیز از ۳۴۶ میلیون دلار به ۸۰۶ میلیون دلار ارتقا یافته که ۱.۳۳ برابر افزایش دارد، ارزش افزوده بخش معدن نیز از چهار هزار و ۶۹۱ میلیارد ریال به ۲۰ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال رسیده که بیش از ۳.۳ برابر افزایش را نشان میدهد.
امین زاده ادامه داد: صادرات در این بخش نیز از هفت هزار و ۵۵۰ هزار دلار به ۱۰۷ هزار و ۴۵۵ هزار دلار رسیده که ۱.۳ برابر افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: نگاهی گذرا بر این آمار از تلاش بخش خصوصی آذربایجان شرقی برای جهش تولید در سال های گذشته و ظرفیت های آن برای پشتیبانی و مانع زدایی از تولید حکایت می کند.
سردر شهرک سرمایه گذاری خارجی تبریز
رفع موانع، جهش تولید را به دنبال دارد
محمدحسین باقری رییس خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز با اشاره به موانع موجود در بخش تولید، گفت: امیدواریم در سال جدید بتوانیم با همکاری مدیران استان و همت ویژه فعالان بخش خصوصی، علاوه بر افزایش آمار اشتغال جوانان، در افزایش میزان صادرات نیز سهیم باشیم.
باقری با تاکید بر ضرورت حمایت نهادهای مسوول از فعالیت های تولیدی بخش خصوصی افزود: فلسفه وجودی واحدهای صنعتی و تولیدی آذربایجان شرقی که بخش عمده آنها با سرمایه بخش خصوصی می چرخد، تولید و توسعه آن و به عبارت دیگر حرکت در مسیر تحقق شعار سال است.
وی اضافه کرد: بر این اساس فعالان بخش خصوصی نیز از نهادهای تصمیم ساز انتظار دارند که حرکت تولیدکنندگان را در مسیر تحقق شعار سال، تسهیل کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰