تاریخ انتشار : سه شنبه 10 فروردین 1400 - 8:28
کد خبر : 102919

حرکت رو به جلو صنعت قم در ۱۴۰۰ با محوریت افزایش تولید

حرکت رو به جلو صنعت قم در ۱۴۰۰ با محوریت افزایش تولید

طی سال های گذشته، اقدام های انجام شده برای توسعه بخش صنعت قم و افزایش ظرفیت های تولید و اشتغال در آن، بسیار قابل توجه بوده است، به حدی که امروز اقتصاد استان علاوه بر بخش گردشگری و خدمات مبتنی بر آن، بر حوزه صنعت به عنوان یک پایه اصلی تکیه زده است. به نظر

طی سال های گذشته، اقدام های انجام شده برای توسعه بخش صنعت قم و افزایش ظرفیت های تولید و اشتغال در آن، بسیار قابل توجه بوده است، به حدی که امروز اقتصاد استان علاوه بر بخش گردشگری و خدمات مبتنی بر آن، بر حوزه صنعت به عنوان یک پایه اصلی تکیه زده است.
به نظر می رسد این موقعیت صنعتی استان در سال جاری بر اساس شعار سال و لزوم پشتیبانی و مانع زدایی هرچه بیشتر از بخش تولید، بیش از پیش شکوفا شود و شرایط مناسب تری برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در راستای راه اندازی و توسعه فعالیت های اقتصادی سودآور و مطمئن در قم فراهم شود.
در همین رابطه خبرنگار ایرنا نظر شماری از مسئولان استان را در خصوص اقدام‌های انجام شده و اهداف پیش رو برای گسترش ظرفیت های صنعتی قم با محوریت افزایش تولید جویا شد.

۴۳۴ واحد تولیدی در قم افتتاح شد

استاندار قم در همین رابطه پیرامون اقدام‌های انجام شده برای گسترش ظرفیت‌های صنعتی استان، گفت: طی ۲ سال گذشته بر اساس راهبرد اقتصاد مقاومتی و جهش تولید ۴۳۴ واحد تولیدی در استان به بهره رسید و یا فاز توسعه آن‌ها به اجرا درآمد.

بهرام سرمست، بیان کرد: تولیدکنندگان استان با وجود شرایط سخت تحریم و شیوع کرونا در عرصه‌ تولید و اشتغال حماسه آفریدند و برای توسعه اقتصادی قم، با همه توان در صحنه حاضر شدند.

وی افزود: هدفگذاری ما این بود که در قم هیچ واحد تولیدی تعطیل نشده و هیچ کارگری بیکار نشود و در کنار آن طرح‌های توسعه‌ای صنایع نیز ادامه یابد.

وی ادامه داد: در زمینه راه‌اندازی واحدهای راکد و نیمه راکد استان نیز موفق شدیم ۶۰ واحد صنعتی را به مدار تولید بازگردانیم.

سرمست گفت: همچنین قم در جذب تسهیلات کرونایی توانست رتبه دوم کشور را از نظر میزان جذب اعتبارات به خود اختصاص دهد.

وی بیان کرد: در راستای حمایت از بخش خصوصی برای مدیران دولتی استان مشخص کردیم که ما همه خدمتگزار بخش خصوصی هستیم و وظیفه داریم با همه ظرفیت‌ها در این رابطه پشتیبانی و مانع زدایی کنیم.

وی ادامه داد: حتی در جلسات بیان کردم، اگر به هر دلیل اختلافی میان تولید کنندگان و دستگاه‌های دولتی به وجود آید، من طرفدار بخش خصوصی هستم و این اتمام حجت برای همه مدیران استان است.

استاندار قم گفت: از نزدیک مشکلات واحدهای تولیدی فعال در قم را رصد می‌کنیم و در هرجا لازم باشد به صورت مستقیم وارد میدان می‌شویم.

وی همچنین تاکید کرد: برای منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم جایگاه رفیعی را در نظر داریم، البته این منطقه در مقایسه با سایر مناطق ویژه دارای رتبه‌ بالایی است و این مساله در زمان افتتاح طرح‌های ایجاد شده در آن به خوبی مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به راه‌آهن سراسری از جمله هدفگذاری‌های مهم استان در سال جاری است که موجب تحول در اقتصاد قم خواهد شد.

سرمست گفت: رییس جمهوری دستور قاطع برای انجام این طرح را داده است و سهم مهمی از اعتبارات به آن اختصاص خواهد یافت و امیدواریم این امر به طور حتم محقق شود.

وی افزود: اتصال به راه آهن سراسری مساله بسیار مهمی برای منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان خواهد بود و مسیر دسترسی آن به بازارهای داخلی و بین‌المللی را بیش‌ازپیش باز می‌کند.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان، سرداران و افسران جنگ اقتصادی هستند و در خط مقدم این جنگ، فشار حداکثری را خنثی کردند، بنابراین همه مدیران دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند از ایشان حمایت کنند.

استاندار قم گفت: به لطف الهی در سال ۱۴۰۰ شاهد گشایش‌های اقتصادی و گسترش فعالیت‌های تجاری استان خواهیم بود.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به‌عنوان مهم‌ترین و نزدیک‌ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی – اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه‌آهن سراسری و بزرگراه‌های اصلی شمال – جنوب و شرق – غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج‌فارس به‌منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا نماید.

هم‌اکنون ۱۲۲ واحد تولیدی و تجاری در این منطقه فعالیت می‌کند که این رقم نمایان گر فعالیت ۸۷ درصد واحدهای دارای پروانه بهره‌برداری منطقه است.

هشت هزار اشتغال جدید در قم ایجاد می‌شود

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰ و مساله اشتغال گفت: در سال تولید، پیشتیبانی ها و مانع زدایی‌ها پیش بینی ایجاد هشت هزار اشتغال جدید در استان قم انجام شده است.

محمود سیجانی، افزود: اتمام پروژه‌های نیمه تمام، احیای واحدهای راکد، توسعه واحدهای فعال صنعتی و معدنی، توسعه تجارت و تامین اقلام مصرفی هدف گذاری های مهم این سازمان طی سال ۹۹ بوده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم ادامه داد: در سال ۹۹، ۱۴۵ واحد صنعتی جدید در قم راه اندازی شده‌است در حالی که برنامه‌ریزی اولیه استان بهره‌برداری از ۱۱۰ پروژه نیمه تمام صنعتی بود.

سیجانی افزود: برای بهره‌برداری از این ۱۴۵ واحد ۸۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته که در مجموع ۳ هزار و ۶۰ شغل مستقیم از دل آن خارج شده‌است.

به گفته وی، ابتدای سال گذشته پیش بینی توسعه ۷۰ واحد صنعتی در استان انجام گرفته بود که در نهایت ۹۰ واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و اشتغال هزار و ۲۷۰ تن عملیاتی شد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم عنوان کرد: همچنین سال گذشته ۳۶ واحد صنعتی شاخص و پیشران در حوزه‌های پتروشیمی، لوازم خانگی، برق و الکترونیک و غیره با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال برای ۳۰۰ تن احیا شد، در حالی که برنامه ریزی اولیه احیای ۳۰ واحد راکد بود.

وی بیان کرد: استخراج و بهره‌برداری از فلزات فلزی مانند طلا، مس و عبور از اکتشافات صرف خاک‌های صنعتی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای استان قم از عملکردهای شاخص سال ۹۹ بود و پروانه های اکتشاف نیز در این خصوص از مراجع ذیصلاح گرفته شده‌است.

سیجانی گفت: برای بهره برداری و احداث مسیر دسترسی به دریاچه نمک قم ردیف بودجه ملی در سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده که امید می‌رود با احداث این جاده زمینه برای ایجاد تحول بزرگی در بخش معادن و اکتشافات این حوزه فراهم شود.

وی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰، گفت: در سال جاری با هدف گذاری شعار سال تلاش خواهد شد تا دستاوردهای گذشته حفظ شود و با آسیب شناسی های صورت گرفته موانع تولید و اشتغال در قالب کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کاهش یابد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم اضافه کرد: در استان قم ۴۰۰ پروژه نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد وجود دارد که اولویت اصلی در سال جاری بهره برداری از آنها با پشتیبانی های مالی ارزان قیمت بانک مرکزی و تامین زیرساخت ها توسط دستگاه های خدمات رسان خواهد بود.

سیجانی گفت: هدف گذاری صنعتی قم در سال ۱۴۰۰، بهره برداری از ۱۵۰ واحد نیمه تمام صنعتی است، همچنین در سال جاری پیش بینی توسعه ۱۰۰ واحد موجود در دستور کار قرار دارد.

به گفته وی، از ۴۰ واحد راکد معدنی قم ۲۰ واحد در سال جاری احیا می شود و در اختیار معدن کاران برای تامین مواد اولیه و ایجاد ارزش افزوده قرار می گیرد.

صرفه جویی ارزی ۱۰۰ میلیون دلاری با نهضت ساخت داخل در قم

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم همچنین با اشاره به مساله تحریم، گفت: با همکاری بخش خصوصی و نهضت ساخت داخل افزون بر ۱۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در سال ۹۹ نصیب قم شده است.

سیجانی ابراز داشت: با همت بخش خصوصی و تولیدکنندگان استانی بسیاری از مواد اولیه کالاهای اساسی و صنایع واسطه ای مانند لوازم خانگی که وابستگی شدیدی به تحریم داشت، بومی سازی شده است.

وی بیان کرد: با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی یکی از مدرن ترین واحدهای تولید یخچال خانگی سال ۹۹ در استان قم وارد مدار تولید شده است.

وی گفت: با همدلی و تعاملی که در بخش صنعت استان قم وجود دارد سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان در سه سال گذشته در حوزه عملکرد و کارآیی همواره جزء دستگاه های برتر استان و کشوری قرار داشته است.

سیجانی بیان کرد: کارگروه تنظیم بازار استان قم به عنوان یک کارگروه الگو در رعایت مصوبات ملی ستاد تنظیم بازار در بخش تامین، توزیع و نظارت بر بازار داشته است و در سال گذشته ۷۷ هزار نظارت و بازرسی از ارکان مختلف بازار استان انجام گرفته است.

راه تولید از پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها می‌گذرد

همچنین مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری قم با تاکید بر اهمیت مانع زدایی ها در مسیر توسعه قم خواستار انعطاف و تفسیر قوانین به نفع تولیدکنندگان واقعی استان برای تحقق شعار سال و رفع موانع اشتغال شد.

سید رضا طباطبایی، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب مطابق سنت هر سال در بیانات خود در دقایق آغازین سال نو، با نامگذاری خاصی  نقشه راه آن سال را ترسیم تا قوای مختلف به کمک یکدیگر در اجرای آن گام بردارند.

وی ادامه داد: در چند سال اخیر شعار های سال تا حدی از بنر و سربرگ شدن و غیره گذشته و پس از اجرایی شدن آن  موجب ایستادگی و مقاومت نظام جمهوری اسلامی شده تا جایی که تحریم های بی حد و اندازه آمریکای جنایتکار علی رغم ایجاد مشکلات زیاد نتوانسته کشور را با بحران مواجه کند.

طباطبایی گفت: در سال ۹۹ با درایت رهبر معظم انقلاب با نامگذاری شعار سال مشکلات اجرای تولید را شفاف معرفی و با بیان پشتیبانی ها و موانع زدایی ها به عنوان دو راهکار اجرایی تولید، نقشه راه را برای دست اندرکاران نظام گستراندند.

وی افزود: امید است مسولان دستگاههای اجرایی به این نتیجه برسند که راه رونق تولید از پشتیبانی ها و مانع زدایی ها می گذرد و در هنگام مراجعه تولید کننده ها برای رفع مشکلات صرفا به قوانین اشاره نکرده و تا جایی که ممکن باشد قانون را به نفع تولید کننده واقعی تفسیر کنند و قوه قضاییه هم در این راه حامی مدیران با این نگرش باشند و یا اگر نیاز به تغییر قوانین باشد با قید فوریت با قوه مقننه نسبت به تغییر قانون اقدام کنند تا با رفع موانع و پشتیبانی لازم به کمک یکدیگر شاهد تولید و قطع وابستگی ها که هدف نهایی نظام است نائل شویم.

وی ادامه داد: درسال ۹۹، استان قم نیز با تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار و با حضور مدیران اقتصادی و مرتبط در واحدهای تولیدی و صنعتی به صورت هفتگی با هدف پشتیبانی و مانع زدایی موجب راه اندازی شمار قابل توجهی از واحد تولیدی جدید و واحد راکد شد که از نتایج حاصل آن کاهش نرخ بیکاری به هشت درصد در پاییز سال گذشته بود و با ادامه این روند در سال ۱۴۰۰ نیز همچون سال گذشته شاهد رونق تولید در استان خواهیم بود.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) – قنوات – و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هرکدام از آنها به خصوص دو شهرک راهبردی شکوهیه و محمود آباد موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال دارد.

حجم سرمایه‌گذاری انجام شده برای واحدهای صنعتی قم فراتر از ۵۹ هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حدود ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی استان برای بیش از ۵۸ هزار تَن فرصت اشتغال ایجادشده‌است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد