تاریخ انتشار : یکشنبه 1 فروردین 1400 - 7:55
کد خبر : 100929

مکانی که ۷۰۰ سال است به صف ملاقات خدا ایستاده اند

مکانی که ۷۰۰ سال است به صف ملاقات خدا ایستاده اند

امسال دومین سالی است که توصیه به سفر باتوجه به شیوع کرونا جایز نیست اما زیبایی ها و تاریخ آذربایجان غربی و شهرهایش با بناها وطبیعت کم نظیرش من را ترغیب کرد که اینبار این زیبایی ها را قدم به قدم از زبان یک گردشگر فعال به اشتراک بگذارم. رزا مصطفوی، یک بانوی گردشگر در

امسال دومین سالی است که توصیه به سفر باتوجه به شیوع کرونا جایز نیست اما زیبایی ها و تاریخ آذربایجان غربی و شهرهایش با بناها وطبیعت کم نظیرش من را ترغیب کرد که اینبار این زیبایی ها را قدم به قدم از زبان یک گردشگر فعال به اشتراک بگذارم.

رزا مصطفوی، یک بانوی گردشگر در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه عبور از تونل تاریخ همواره او را به وجد آورده دیدن عظمت و شکوه مسجد جامع ارومیه را برای هر گردشگری توصیه می کند و می گوید: قدم زدن و پیاده روی در مسیر تاریخ حس و حال فوق العاده ای دارد و برای دیدن مسجدی که قدمتش به دوران سلجوقی می رسد از مسیر بازار قدیم ارومیه شروع می کنم. در مسیر عبور از تونل تاریخ و بازار قدیمی شهر که خود نیازمند گشودن باب دیگری برای وصف زیبایی هایش است با گذر از راسته های مختلف، مسجدی زیبا در دل بازار قدیم که مردم شهر جذب شکوه و عظمت آن شده اند و گاهی برای سپری کردن لحظاتی در آرامش به آن پناه می برند، خودنمایی می کند.

سفری به قرن هفتم هجری است، مسجدجامع ارومیه با قدمتی نزدیک به هفتصد سال یکی از نخستین بناهای تاریخی ثبت‌شده آذربایجان غربی از دوران سلجوقی است.

مجموعه ای از صحن شامل شبستان، محراب ایلخانی، چهلستون، حجرات اطراف صحن، شبستان ضلع شرقی گنبد خانه است.

از در چوبی زیبایش وارد محوطه می شویم ،شاید در نگاه اول مسجد کوچک و ساده ای به نظر برسد.

 چهلستون مسجد پس از شبستان گنبد دار، قدیمی ترین بخش کالبد موجود مسجد جامع ارومیه است. 

وارد شبستان چهل ستونش می شوم، چه لحظه پر از آرامش و زیبایی. هم چون افرادی که به صف ملاقات خدا ایستاده اند، چهار ردیف ستون ها به صف شده اند و زیبایی دو چندانی را بوجود آورده اند.

در کنار منبر چوبی زیبا که دستان توانمند هنرمندی این محراب را اینچنین زیبا خلق کرده است. ناگه به خود می آیم و می بینم درِ دیگری در انتهای شبستان وجود دارد، آرام آرام حرکت می کنم و ناگهان با باز کردن در، در جای خود میخکوب می‌ شوم. 

خدایا چه زیبای منحصر بفردی دارد این محراب و گنبدخانه. محراب گچبری شده دو پوسته زیبا ….

واقعا در مقابل استاد معمار این محراب باید تمام قد ایستاد و احترام کرد، چشمان آدمی از دیدن این همه زیبایی سیر نمی شود. 

مصطفوی از نقوش هندسی زیبا و کتیبه ای به خط زیبای کوفی نیز دور تا دور محراب را قاب گرفته میگوید و به لحاظ نقوش و تشابهاتش با محراب الجایتو (مسجد جامع اصفهان) این دو را به سان خواهر می داند.

در تاریخ آمده است محراب مسجد از نظر گچبری و خطوط در اعداد زیباترین آثار هنری دوران مغول است. در قسمت پایین دو ستون گچبری دارد و در وسط کتیبه ای به خط رقاع خوانده می شود، که معرف نام و نشان نقاش محراب و تاریخ سال ۶۷۶ هجری است.

این گردشگر جوان که از بناهای مختلفی در شهرهای مختلف کشور دیدن کرده است مساجد جامع را یکی از زیباترین ابنیه تاریخی توصیف میکند که علاوه بر لمس ترکهای زمان بر کالبد بنا، معنویتی که بر دل و جان می گذارد را وصف ناپذیر می داند بواسطه ارامشی که هدیه می دهد…

او گردشگران و مسافران را بعد از ایام کرونا به دیدن بخشی از تاریخ در مسجد جامع ارومیه دعوت می کند تا خود از نزدیک با گذر از لابه لای ستونهای تنومند مسجد که بار زمان را بر دوش می کشند با خود زیبایی های محراب مسجد را که با ایاتی از قرآن مزین شده با دوربین چشمانشان در ذهن ثبت کنند. 

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد